ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ Του Πάνου Κρίκη - OlaDeka

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ – ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ Του Πάνου Κρίκη

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ Του Πάνου Κρίκη
Παρά ταύτα οι Σκοπιανοί συνεχίζουν την προκλητική τακτική τους. Ο επί των Εξωτερικών Υπουργός τους με το σλαβικό επώνυμο Μιλοσόσκι, δήλωσε σε ελληνική εφημερίδα, ότι δεν υπάρχει χειρότερο κόστος από την απώλεια της εθνικής ταυτότητας. Γι’ αυτό και δεν φοβούνται το ελληνικό βέτο. Αλλά, πώς είναι δυνατόν να έχουν την εθνική

ταυτότητα των Μακεδόνων οι Σλάβοι, που ήρθαν στην περιοχή τον 6ο μ.Χ. αιώνα, μόνο οι νοσηροί εγκέφαλοι οι συντηρούντες το μύθο αυτό μπορούν να εξηγήσουν.

Την ευθύνη της ακαμψίας των Σκοπιανών έχουν εκείνοι που τους καθοδηγούν. Και είναι αυτοί που έχουν λησμονήσει την υπόσχεση του Αμερικανού Υπουργού των Εξωτερικών Στεττίνιους, ότι δεν θα αναγνωρισθεί ποτέ το όνομα της «Μακεδονίας» στα Σκόπια, αλλά και τους αγώνες και την προσφορά αίματος των Ελλήνων για την απόκρουση του φασισμού.
Στο κρατίδιο των Σκοπίων, και σε έκταση 8% του όλου εδάφους του, ήτοι στην περιοχή του Μοναστηρίου, τη σημερινή Μπίτολα, διαβιούν περίπου 100.000 πολίτες ελληνικής καταγωγής. Η συντριπτική πλειονότητα τούτων κατάγεται από την περιοχή της Πίνδου. Οι πρόγονοί τους κατέφυγαν εκεί μετά την καταστροφή από τους Τουρκαλβανούς της Μοσχοπόλεως, της Γράμμουστας, του Βιθκουκίου και άλλων αμιγώς ελληνικών περιοχών της Βορείου Ηπείρου. Υπάρχουν βέβαια και γηγενείς Μακεδονικής καταγωγής, οι πρόγονοι των οποίων προέρχονται από την αρχαία Ηράκλεια, που ίδρυσε ο Φίλιππος κατά τον 4ο π.Χ. αιώνα, καθώς και πολλοί Έλληνες της Δυτικής Μακεδονίας που κατέφυγαν εκεί μετά τη λήξη του εμφυλίου και την ήττα του Δ.Σ. 
Το όνομα όμως της Μακεδονίας δεν το διεκδικούν οι έχοντες ελληνική συνείδηση κάτοικοι των Σκοπίων. Το διεκδικούν οι Σλάβοι, με ενθάρρυνση εκείνων που θέλουν να διατηρούν μία εστία προβλημάτων για την Ελλάδα, χωρίς να αναλογίζονται ότι οι Έλληνες υπήρξαν πάντοτε οι πιστότεροι σύμμαχοί τους στην περιοχή. Ωστόσο οι σκεπτόμενοι κάτοικοι των Σκοπίων είναι πολύ ανήσυχοι. Διότι εάν ευδοκιμήσουν τα σχέδια ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου, ίσως ενταχθεί σ’ αυτό η σημαντική αλβανική μειονότητα των Σκοπίων.  
Παράλληλα οι Βούλγαροι, μετά την ένταξή τους στην Ε.Ε, χορηγούν αφειδώς βουλγαρικά διαβατήρια σε Σκοπιανούς, ακόμη και ελληνικής καταγωγής, που τα επιδιώκουν για να αποκτήσουν διαβατήριο Ευρωπαίου πολίτη.
Από την απάντηση του κ. Νίμιτς στην κριτική των ανιστόρητων σχολίων του για τον Μέγα Αλέξανδρο, προκύπτει ότι η ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης εκ μέρους της Ελλάδος, για το όνομα των Σκοπίων, είναι ανεπαρκέστατη. Έστω και τώρα η χώρα μας οφείλει να ενημερώσει εγγράφως τους Υπουργούς των Εξωτερικών όλων των χωρών της γης, επί των εξής:
Τα όρια του κράτους των Σκοπίων δεν εμπίπτουν σε εκείνα της Αρχαίας Μακεδονίας, όπως αυτά απεικονίζονται στους σωζόμενους αρχαίους χάρτες, με εξαίρεση την μικρά περιοχή του Μοναστηρίου.
Η πλειονότητα των σημερινών Σκοπιανών είναι απόγονοι σλαβικών φύλων, τα οποία κατέφυγαν στην περιοχή μετά την κατάλυση του Μακεδονικού κράτους. Η γλώσσα τους δε είναι ένα κράμα σλαβοβουλγαρικού γλωσσικού ιδιώματος, όλως ασχέτου προς την αρχαία ελληνική γλώσσα των Μακεδόνων. 
Τα ονόματα Φίλιππος (ο φίλος του ίππου), Αλέξανδρος        (ο μαχητής των ανδρών), Βουκεφάλας (ίππος με κεφαλή βοός), όπως ονομαζόταν ο ίππος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και άπειρες άλλες λέξεις έχουν ρίζες ελληνικές. Επομένως έχουν πολύ θράσος οι Σκοπιανοί για να ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Δεν είναι απλή ιδιοτροπία των Ελλήνων η επιμονή τους στην εξάλειψη της λέξης «Μακεδονία» από το όνομα των Σκοπίων. Είναι στοιχειώδης πρόνοια διασφάλισης της ειρήνης και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας. Οι Σλάβοι διακατέχονται από την μανιακή επιθυμία να αποκτήσουν τη θάλασσα του Αιγαίου, την οποία αποκαλούν «Άσπρη Θάλασσα»

Αν δεν συνέβαινε αυτό δεν θα καλλιεργούσαν αλυτρωτικά όνειρα στους νέους τους, ούτε θα τους δίδασκαν πως είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πως τάχα η χώρα τους είναι «η κοιτίδα του Ευρωπαϊκού Χριστιανικού Πολιτισμού»! Και φυσικά δεν θα κυκλοφορούσαν χάρτες του κρατιδίου τους, με την Ελληνική Μακεδονία μέχρι της Θεσσαλίας, ούτε θα ονόμαζαν το αεροδρόμιό τους «Μέγας Αλέξανδρος»
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria