Η Agrino παρουσίασε τους Έλληνες παραγωγούς συνεργάτες της

Αρχική » Διάφορα » Η Agrino παρουσίασε τους Έλληνες παραγωγούς συνεργάτες της

Η Agrino παρουσίασε τους Έλληνες παραγωγούς συνεργάτες της

Καστοριά – Θωμάς Μάνος: «Η Agrino έμαθε από εμάς και εμείς μάθαμε από την Agrino»

Στη συνεργασία της Agrino με τους Έλληνες παραγωγούς αλλά και στη γκάμα των προϊόντων της εταιρείας αναφέρθηκε ο διευθυντής Εξαγωγών και Marketing της Agrino, κ. Άγης Πιστιόλας κατά την διάρκεια εκδήλωσης, στα πλαίσια του φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις – Χριστούγεννα 2014» που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Helexpo στο Μαρούσι (5-7 Δεκεμβρίου). Στο πάνελ μαζί με τον κ. Πιστιόλα συμμετείχαν και τρεις παραγωγοί που συνεργάζονται με την Agrino, οι κ.κ. Μάριος Χαμπέζος (ρεβίθι), Περικλής Πανταζός (ρύζι) και Μάνος Θωμάς (φασόλι γίγαντας Καστοριάς) οι οποίοι μίλησαν για τα προϊόντα τους αλλά και για τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας με μια μεγάλη εταιρεία τροφίμων όπως η Agrino.

Σύμφωνα με τον κ. Άγη Πιστιόλα η εταιρεία «μπήκε» στην αγορά των οσπρίων το 1994 και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να καλύψει όλη τη γκάμα των οσπρίων.

Από τους παραγωγούς πρώτος έλαβε το λόγο ο κ. Μάριος Χαμπέζος, ο οποίος καλλιεργεί 750 στρέμματα ρεβίθι στην περιοχή Αφύτου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Ο κ. Χαμπέζος ξεκίνησε την συνεργασία του με την Agrino το 2012 και σύμφωνα με όσα τόνισε το προϊόν του είναι πιστοποιημένο ότι καλλιεργείται με μεθόδους Ορθής Καλλιεργητικής Πρακτικής. Η «Ορθή Γεωργική Πρακτική» στηρίζεται στην παραγωγή προϊόντων πιστοποιημένων σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πρωτόκολλο ΕURΕΡGΑΡ, νυν GLOBALGAP.

Από την πλευρά του ο παραγωγός από το Βατοχώρι Φλώρινας ο οποίος καλλιεργεί 1.500 στρέμματα ρύζι μίλησε για την ανάγκη παραγωγής εγχώριου γενετικού υλικού.

Τέλος κ. Μάνος Θωμάς από την Καστοριά που καλλιεργεί 180 στρέμματα φασόλια γίγαντες Καστοριάς ΠΓΕ ξεκίνησε την συνεργασία του με την Agrino το 1993 (όταν ήταν 23 ετών). Αναφερόμενος στην μακρόχρονη συνεργασία του με την εταιρεία σημείωσε χαρακτηριστικά: «η Agrino έμαθε από εμάς και εμείς μάθαμε από την Agrino».

agrotypos.gr

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια