ΠΕΘΑΝΕ 5αχρονο ΠΑΙΔΑΚΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ! ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ!

Αρχική » Διάφορα » ΠΕΘΑΝΕ 5αχρονο ΠΑΙΔΑΚΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ! ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ!

ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ! ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ! ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ!
ΠΕΘΑΝΕ 5αχρονο ΠΑΙΔΑΚΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ! ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ!
Πόσο κοστολογεί άραγε το Υπουργείο Υγείας τη ζωή ενός μικρού παιδιού;
Μόλις δύο ημέρες μετά την δημοσίευση του δελτίου τύπου μας, όπου θέταμε το μείζον ερώτημα εάν πρέπει να θρηνήσουμε ένα νεκρό παιδί για να παρέμβει το Υπουργείο Υγείας, στηριζόμενοι στην περίπτωση  του  3χρόνου ανασφάλιστου ασθενή μας, από τους γονείς του

οποίου ζητούσαν στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού»  300 € προκειμένου να εγχειρισθεί, με μεγάλη λύπη και θυμό  πληροφορηθήκαμε τον άδικο θάνατο ενός παιδιού 5 χρονών, γιατί με βάση τα δημοσιεύματα αλλά και τις καταγγελίες γιατρών, δεν υπάρχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για παιδιά σε κανένα νοσοκομείο από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη.

Όπως βέβαιο είναι επίσης ότι για τη νοσοκομειακή «Οδύσσεια» του μικρού παιδιού ευθύνονται οι ελλείψεις του ΕΣΥ, καθώς μειώνεται διαρκώς ο αριθμός των υπηρετούντων γιατρών με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι εφημερίες κλινικών και οι ασθενείς να διακομίζονται σε άλλες περιοχές.

Το μικρό παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.  Επειδή όμως δεν υπήρχε παιδονευρολόγος και επιδεινώθηκε η κατάσταση του και στο Γ.Ν. Λαμίας, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική της Λάρισας όπου και εναγωνίως προσπαθούσαν να βρουν οι γιατροί Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για παιδιά στην Θεσσαλονίκη.  Δυστυχώς όμως το μικρό παιδί κατέληξε.
Το δράμα της οικογένειας συνεχίζεται αφού το νεκρό, πλέον, παιδί έπρεπε να μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη – ελλείψει νεκροτόμων στη Λάρισα – ώστε να διενεργηθεί η ιατροδικαστική έρευνα.

ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ, ΞΕΨΥΧΗΣΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Αυτά είναι τα γεγονότα ήρθαν στην δημοσιότητα μέσω δύο άρθρων που δημοσιεύθηκαν σε ηλεκτρονική εφημερίδα – μετά από καταγγελίες γιατρών – εδώ http://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=27&aid=85677#.VIGJBDGsV και εδώ http://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=21&aid=85790#.VIbCR8mneZS
Και τίθενται τα ερωτήματα, γιατί δεν υπάρχει παιδιατρική ΜΕΘ στην Λαμία αλλά και ούτε στην Λάρισα;
Γιατί έπρεπε το μικρό παιδί να εισαχθεί σε 3 διαφορετικά νοσοκομεία και να διανύσει πάνω από 220 χιλιόμετρα;
Γιατί δεν υπήρχε παιδονευρολόγος στο Γ.Ν. Λαμίας;
Γιατί κύριε Υπουργέ «Υγείας»;
Η απάντηση είναι σχετικά εύκολη, και δεν έχει κάποιος παρά να αναλογιστεί τις τραγικές μειώσεις στους προϋπολογισμούς που έχουν γίνει από το 2009 και μετά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, διαβάστε περισσότερα εδώ http://www.mkiellinikou.org/blog/2014/11/28/ponos/
Πόσο κοστολογεί άραγε το Υπουργείο Υγείας τη ζωή ενός μικρού παιδιού;
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email [email protected]

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια