Δίνουν προθεσμία 15 ημερών στους υπαλλήλους του ΟΑΕΕ Καστοριάς - OlaDeka

Δίνουν προθεσμία 15 ημερών στους υπαλλήλους του ΟΑΕΕ Καστοριάς

Δίνουν προθεσμία 15 ημερών στους υπαλλήλους του ΟΑΕΕ Καστοριάς

Προθεσμία 15 ημερών δίνουν στον ΟΑΕΕ Καστοριάς τα μέλη του συλλόγου ασφαλισμένων – ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ, προκειμένου να τους θεωρήσει τα βιβλιάρια ασθενείας, διαφορετικά θα προβούν σε μηνύσεις εναντίον του Οργανισμού.

Τα μέλη του συλλόγου μετέβησαν την π. Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στα γραφεία του ΟΑΕΕ Καστοριάς, ζητώντας από τους υπαλλήλους να θεωρήσουν τα βιβλιάρια ασθενείας των ασφαλισμένων οι οποίοι όμως έχουν οφειλές.

Οι υπάλληλοι δεν θεώρησαν τα βιβλιάρια, επικαλούμενοι σχετική εγκύκλιο.

«Σε γενικές γραμμές δεν θεωρούν τα βιβλιάρια γιατί λένε ή πρέπει να πληρώσεις ή να κάνεις ρύθμιση. Εμείς λέμε ότι και χωρίς να γίνει κάτι από αυτά, είναι υποχρεωμένοι να μας θεωρήσουν τα βιβλιάρια για να μπορούμε να έχουμε τουλάχιστον ιατρική περίθαλψη. Έτσι κι αλλιώς μας τη χρεώνουνε», δήλωσε ο Πρόεδρος του συλλόγου ασφαλισμένων – ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ Θόδωρος Παπαδόπουλος.

Μαζί τους ήταν και ο οικονομολόγος Παναγιώτης Θεοδωρίδης, ο οποίος ζήτησε από τους υπαλλήλους να ενημερώσουν γραπτώς σχετικά με το ποια εγκύκλιο αρνούνται να προβούν στη θεώρηση των βιβλιαρίων.

«Εμείς τους καταθέσαμε γραπτώς το αίτημά μας και τους αναφέρουμε ακόμη ότι η συγκεκριμένη απόφαση που μας έδειξαν αντίκειται στο νόμο ιδρύσεως του ΟΑΕΕ τον Ιανουάριο του 1999. Σύμφωνα με αυτόν, σκοπός του ΟΑΕΕ είναι η παροχή σύνταξης και νοσοκομειακής περίθαλψης. Άρα οποιαδήποτε απόφαση ή κανονισμός υπάρχει ο οποίος παραβαίνει τον σκοπό του ΟΑΕΕ, είναι παράνομος και δεν ισχύει. Όποιος εφαρμόζει παράνομη απόφαση είναι κι εκείνος υπόλογος απέναντι μας. Τους δίνουμε λοιπόν μια προθεσμία 15 ημερών για να θεωρήσουν τα βιβλιάρια. Αν δεν τα θεωρήσουν, τότε θα καταθέσουμε και μηνύσεις και αγωγές εναντίον του ΟΑΕΕ και θα ζητάμε αποζημίωση από την προσωπική περιουσία του καθενός υπαλλήλου για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας», επισήμανε ο κ. Θεοδωρίδης.

Τα μέλη του συλλόγου είναι αποφασισμένα να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Ελένη Ψωμαδάκη

Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria