ΕλληνοΑμερικανική Ένωση Καστοριάς: Ετήσια συνεστίαση «Thanksgiving Day» - OlaDeka

ΕλληνοΑμερικανική Ένωση Καστοριάς: Ετήσια συνεστίαση «Thanksgiving Day»

ΕλληνοΑμερικανική Ένωση Καστοριάς: Ετήσια συνεστίαση «Thanksgiving Day»

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους της ΕλληνοΑμερικανικής Ένωσης Καστοριάς ότι η ετήσια συνεστίαση Thanksgiving Day διοργανώνεται φέτος την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 01:00 μμ στο Limneon Resort Hotel.

Η ημέρα των ευχαριστιών εορτάζεται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου. Η γιορτή αυτή ξεκίνησε από τους πρώτους Ευρωπαίους αποίκους, ως ευχαριστήριο προς τον Δημιουργό για την ασφαλή άφιξή τους στην νέα ήπειρο, σήμερα δε εορτάζεται για να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη κάθε οικογένειας προς τον Δημιουργό για τα αγαθά που αποκόμισε ο καθένας στο τέλος της σοδειάς.

Θεωρείται οικογενειακή γιορτή και οι περισσότεροι άνθρωποι την γιορτάζουν με την οικογένειά και τους φίλους τους οποίους τους καλούν στο σπίτι. Η γιορτή αποκαλείται ‘Ημέρα της Γαλοπούλας’ διότι σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου που κρατάει ως την Πρωτοχρονιά. Γράμματα που σώθηκαν εξιστορούν ότι όταν οι άποικοι κάθισαν να δειπνήσουν με τους ιθαγενείς Ινδιάνους σερβιρίστηκε βοδινό κρέας και πουλερικά – πιθανότατα άγριες γαλοπούλες – οι οποίες υπάρχουν σε αφθονία στην Βόρειο Αμερική. Τόσο άφθονες ήταν οι άγριες γαλοπούλες ώστε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος είχε προτείνει να υιοθετηθεί η άγρια γαλοπούλα ως το εθνικό έμβλημα των ΗΠΑ, υπερίσχυσε ωστόσο ο φαλακρός αετός (με το άσπρο κεφάλι).

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα χαρεί να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην εκδήλωση αυτή, η οποία έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως μια από τις σπουδαιότερες της Ένωσης.

Για προσκλήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στα εξής μέλη του Δ.Σ.
Δημήτριος Τσέας τηλ 6948954556 email: [email protected]
Λένα Τσίρου τηλ 6944541455
Άννα Πανταζή-Ξυνού τηλ 6977669895

Το Δ.Σ της ΕλληνοΑμερικανικής Ένωσης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria