Η IFF (IFTF) ΖΗΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ. Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΛΗΓΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - OlaDeka

Η IFF (IFTF) ΖΗΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ. Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΛΗΓΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΓΟΥΝΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΑΣ

Έχουμε ακούσει πολλές φορές παράπονα Καστοριανών και Σιατιστινών για το γεγονός ότι η παγκόσμια ομοσπονδία γούνας απαρτίζεται και διοικείται από Αυστριακούς, Ελβετούς, Δανούς και άλλους εκπροσώπους χωρίς να  έχουμε δυστυχώς Έλληνες στα κέντρα αποφάσεων του κλάδου στο διεθνές όργανο.

Η ευκαιρία λοιπόν δόθηκε από την IFF (IFTF) και η
πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει σταλεί. Οι Έλληνες γουνοποιοί έως 35 ετών καλούνται να στείλουν βιογραφικό στην Διεθνή Ομοσπονδία Γούνας για να κριθούν επαρκείς ως μέλη του μεγάλου οργανισμού στην ειδική επιτροπή νέων γουνοποιών. 








ΠΡΟΣΟΧΗ! Η προθεσμία λήγει την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου.

Τα ερωτήματα μας είναι:

1. Μας ενδιαφέρει επιτέλους να γίνουμε μέτοχοι και κοινωνοί του παγκόσμιου γίγνεσθαι στα κέντρα των εξελίξεων όσον αφορά στη γούνα? Ή θα συνεχίσουμε να κλαίμε τη μοίρα μας επειδή εμείς είμαστε έξω από το «παιχνίδι»?

2.Δόθηκε η δέουσα προσοχή από τους τοπικούς φορείς της γούνας έτσι ώστε να γνωστοποιηθεί το θέμα της πρόσκλησης από την IFTF στους Έλληνες γουνοποιούς?
Στάλθηκε απ΄ότι ξέρουμε ένα e mail στις επιχειρήσεις αλλά πιστεύουμε και φοβόμαστε ότι δεν του δόθηκε η πρέπουσα σημασία. Κανονικά θα πρεπε οι σύνδεσμοι και η ομοσπονδία Ελλάδας να το προωθήσουν ως πολύ σοβαρό θέμα έτσι ώστε να γίνει αντιληπτή η σοβαρότητα και η σημασία της ανακοίνωσης.

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Γούνα δεν είναι μόνο οι δημοπρασίες, τα δάνεια,το ράψιμο και οι εκθέσεις. Είναι κάτι πολύ περισσότερο και πρέπει να ασχοληθούμε και με εκείνα στα οποία μέχρι τώρα έχουμε μαύρα μεσάνυχτα αν θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα προαναφερθέντα.

Υπόψιν ότι αν μέχρι αύριο Πέμπτη που είναι η προθεσμία αποστολής βιογραφικών δεν κινηθεί τίποτα, θα συνεχίσουμε απλά να γκρινιάζουμε ότι εμείς είμαστε η τελευταία τρύπα του ζουρνά αφού άλλοι κάνουν κουμάντο. Αν όμως κάποιοι προλάβουν, στείλουν βιογραφικά και γίνουν δεκτοί, θα μπορούν αύριο να αποκτήσουν και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην IFTF. 

Υπάρχουν πολλά σημεία που μας λυγίζουν μπροστά σε διεθνείς ορθές πρακτικές στις οποίες υπολειπόμαστε.

Πόσοι από εσάς τους μεγαλογουναράδες που κόπτεστε για το επίπεδο της επιχείρησης σας έχετε πχ το origin assured label? Πόσοι πραγματικά είστε «μέσα στα πράγματα»?

Πόσοι αντιλαμβάνονται τις διεθνείς εξελίξεις σχετικά με το εμπόριο γούνας?

Πόσοι συμπεριφέρονται σαν διεθνείς παίκτες σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον?

Πόσοι έχουν καταλάβει την αναγκαιότητα της δημιουργίας brand name και πόσοι έχουν ξεκινήσει ουσιαστικές σχετικές ενέργειες?

Κάποιοι θα πουν: Ψιλά γράμματα…
Όντως τόσο ψιλά όσο οι λεπίδες. Λεπίδες που μας κομματιάζουν εμάς και το μέλλον μας…

Πέτρος Σμιξιώτης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria