Περιστέρη: «Ο τάφος της Αμφίπολης ανήκει σε άνδρα, στρατηγό» (Βίντεο) - OlaDeka

Περιστέρη: «Ο τάφος της Αμφίπολης ανήκει σε άνδρα, στρατηγό» (Βίντεο)

Περιστέρη: «Ο τάφος της Αμφίπολης ανήκει σε άνδρα, στρατηγό» (Βίντεο)

Στην άποψή της ότι ο τάφος της Αμφίπολης ανήκει σε επιφανή Μακεδόνα στρατιωτικό επιμένει η επικεφαλής της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά, Κατερίνα Περιστέρη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη συνέντευξη Τύπου για την ανακάλυψη σκελετού στον τύμβο Καστά, η Κατερίνα Περιστέρη έδειξε να ξαφνιάζει ακόμα και τις Άννα Παναγιωταρέα και Λίνα Μενδώνη, όταν εξέφρασε τη βεβαιότητά της
ότι ο τάφος ανήκει σε άνδρα, στρατηγό.

Ωστόσο, η αρχαιολόγος πήρε αποστάσεις από την άποψη ότι πρόκειται για τον Μέγα Αλέξανδρο.

«Έχουμε ένα πολύ μεγάλο τάφο», δήλωσε η επικεφαλής των ανασκαφών στην Αμφίπολη, Κατερίνα Περιστέρη, αμέσως μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, ότι βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός στον τρίτο θάλαμο.

Παράλληλα, η Κατερίνα Περιστέρη, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες της γιατί όπως υπογράμμισε «έδωσαν και την ψυχή τους για αυτή την ανασκαφή», ενώ πρόσθεσε ότι η ανασκαφές δεν τελείωσαν και θα συνεχιστούν, καθώς ο περίβολος του τύμβου Καστά, «φυλάει ακόμη πολλά μυστικά».

Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη φάση της έρευνας τελείωσε, ωστόσο και αυτή με την σειρά της επισήμανε ότι «υπολείπονται ακόμα πολλά να γίνουν στο σύνολο του μνημείου».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria