Εορτασμός πάντων των εν Καστορία τιμωμένων Αγίων (φωτογραφίες) - OlaDeka

Εορτασμός πάντων των εν Καστορία τιμωμένων Αγίων (φωτογραφίες)

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Σύναξη πάντων των εν Καστορία τιμωμένων Αγίων, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2014.

Το απόγευμα της 15ης Νοεμβρίου, στα προπύλαια του Ιερού Ναού, έγινε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων μας, ενώ ακολούθησε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους Καστοριείς Αγίους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι Άγιοί μας είναι ο πλούτος μας, ο θησαυρός μας, η περιουσία μας.

Και συνέχισε μιλώντας για τον κάθε Άγιο που τιμάται στην ακριτική και αγιοτόκο Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, και πως ο κατάλογος αυξάνεται αφού οι μαρτυρίες για Αγίους που φέρουν την καταγωγή από την Καστοριά, την παρουσία τους και τη δράση τους στην Επαρχία μας είναι πολλές.

Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου π. Αθανασίου και των Εφημερίων του Ναού, αλλά και την παρουσία των αρχόντων του τόπου και πολλών πιστών χριστιανών που κατέκλυσαν κυριολεκτικά τον Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους οι Άγιοι της τοπικής μας Εκκλησίας, να πρεσβεύουν για τον καθένα μας χωριστά και να χαρίζουν στις οικογένειές μας υγεία και κάθε καλό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των απανταχού κοιμηθέντων καστοριέων αδελφών μας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria