Η Ελληνική Ομοσπονδία βγαίνει από την αφάνεια - OlaDeka

Η Ελληνική Ομοσπονδία βγαίνει από την αφάνεια

Η Ελληνική Ομοσπονδία βγαίνει από την αφάνεια

Mε νέους στόχους, έντονη δραστηριοποίηση και μακριά από την αδράνεια του παρελθόντος ξεκινάει της δράσεις του το νέο Δ.Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας.

Μετά τις εκλογές το ΔΣ συνήλθε σε Σώμα και εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Δημήτριο Κοσμίδη ως νέο πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, τον κ Ναούμ. Δίτσιο ως Αντιπρόεδρο, τον κ. Βασίλειο Δήμζα ως Γραμματέα, Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα τον κ. Χρήστο Γκαγκασούλη, Ταμία τον κ Δημήτριο Γράβα . Μελη εξελέγησαν οι κ κ Φαίδων. Γκιάτας, Ελεονώρα Κοντού, Δημήτριος, Καρανάσιος και Χρήστος Κουφογιάννης. 


Πάντως οι εκλέκτορες έστειλαν σημαντικό και ηχηρό μήνυμα ανανέωσης όπως αποδεικνύεται από τη νέα σύνθεση του ΔΣ αλλά ιδιαίτερα από το γεγονός ότι δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν ούτε ως μέλη του ΔΣ, ο προηγούμενος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ Μίλτος Καρακουλάκης, ο Αντιπρόεδρος κ. Ναούμ Σιώγκας, και ο Ταμίας κ Ναούμ Μπότσκαρης.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας θα είναι ενεργή, με θέσεις και απόψεις

Ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας στη συνέντευξη που παραχώρησε, έχοντας στο πλευρό του τα δυο νέα μέλη της ομοσπονδίας τον κ Φαίδωνα. Γκιάτα και την Ελενώρα Κοντού, τόνισε ότι στόχος είναι η ανάδειξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας ως οργάνου που θα ενώνει, θα παρεμβαίνει με προτάσεις και θέσεις σε αγαστή συνεργασία με τα πρωτοβάθμια όργανα. “Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας θα είναι ενεργή, με θέσεις και απόψεις, διεκδικητική και παρεμβατική, ”είπε χαρακτηριστικά. Aπό τις πρώτες και άμεσες ενέργειες μας όπως δήλωσε ο νέος Πρόεδρος είναι η αλλαγή του καταστατικού της Ομοσπονδίας με στόχο να εμπλακούν όλα τα μέλη του ΔΣ. Στόχος η αξιοποίηση του συνόλου των μελών του ΔΣ, «Είναι ένα πράγμα το οποίο το έχουμε προσυμφωνήσει με τα μέλη για να έχουν ρόλο όλοι όσοι εμπλέκονται στην Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας», δήλωσε ο ΚοσμΊδης, ο ίδιος υποστήριξε ότι λυπάται που τα ΜΜΕ δεν ήταν παρόν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου ΔΣ, καθώς η ΕΟΓ πρόκειται για το κορυφαίο όργανο της Ελληνικής Γούνας
Δεύτερη προτεραιότητα του νέου προέδρου είναι η ενίσχυση των σχέσεων αλλά και της συνεργασίας με τα πρωτοβάθμια όργανα και όλους τους συνδέσμου.

Στηρίζουμε και τις δυο τις εκθέσεις

Ο κ. Κοσμίδης, αναφέρθηκε στη συνέντευξη του και στις δυο εκθέσεις και την στάση που θα κρατήσει η Ομοσπονδία από εδώ και στο εξής: «Η ΕΟΓ θα στηρίξει την Ελληνική Γουνοποιία, τις Ελληνικές Επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση και τις δυο τις εκθέσεις. Και οι δυο οι εκθέσεις είναι από μόνες τους ανταγωνιστικές και φροντίζουν να κάνουν το καλύτερο. Στην Αθήνα που γίνεται η έκθεση του ΣΕΓ η προσβασιμότητα είναι εύκολη αφού ο εκθεσιακός χώρος βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο. Μήπως και εδώ στην Καστοριά πρέπει να κάνουμε κάτι με το αεροδρόμιο ώστε να δέχεται πιο πολλές πτήσεις; αλλά και να υπάρχει αεροπορική σύνδεση της Καστοριάς και με άλλα κράτη» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ..


Πέρα όμως από αυτά, ο νέος πρόεδρος αναφέρθηκε και για την κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στον κλάδο της γούνας και για τις κινήσεις που μέχρι στιγμής έχουν γίνει αλλά και σε ποιες προσανατολίζονται .«Κατεβήκαμε το καλοκαίρι τα πρωτοβάθμια και τα δευτεροβάθμια όργανα της Ομοσπονδίας στην Αθήνα στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Υπουργείο Τουρισμού για να θέσουμε τα προβλήματα του κλάδου κυρίως για τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία και την ζημία που έχει κάνει αυτό το γεγονός στην γούνα. Δεν είχαμε μείωση τουριστών, αλλά είχαμε μείωση αγοραστικής δύναμης. Οι εύποροι Ρώσοι βρήκαν καταφύγιο στην Κριμαία, τους προώθησε το κράτος τους εκεί. Αλλά και αυτοί που ήρθαν στην Ελλάδα κοιτούσαν να προμηθευτούν την πιο φθηνή γούνα. Πουλήθηκαν γούνες αλλά είναι πολύ μειωμένοι οι τζίροι», δήλωσε ο Κοσμίδης. 

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο στα καταστήματα σε παραθαλάσσια μέρη όπως τον πληροφόρησαν οι συνάδελφοι του γουνοποιοί ο τζίρος μειώθηκε κατά 60 % σε σχέση με πέρυσι.«Αυτό σημαίνει ότι δεν πήγαν καλά και θα αντιμετωπίσουνε πρόβλημα από εδώ και στο εξής. Η παραγωγή ήταν μεγάλη όμως οι πωλήσεις δεν ήταν πολλές για αυτό στόχος μας είναι να κατευθυνθούμε και σε νέες αγορές όπως είναι το Καζακστάν επίσης και στην Ρουμανία καθώς είχαμε πελάτες οι οποίοι έκαναν σημαντικές αρκετές αγορές».

Το νέο ΔΣ της ΕΟΓ τόνισε θα δραστηριοποιηθεί έντονα σε συνεργασία και από κοινού με τα πρωτοβάθμια όργανα, προκειμένου να αναδειχθεί η σημασία και η αξία της Ελληνικής Γουνοποιίας ως πυλώνα της Εθνικής Οικονομίας. «Προγραμματίζουμε, τόνισε, να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο και βήμα για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, τους παραγωγούς και τους τεχνίτες της Ελληνικής Γουνοποιίας.

Δώρα Κωτσοπούλου
ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria