Χρυσόστομος Δούκης:Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΑΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ - OlaDeka

Χρυσόστομος Δούκης:Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΑΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ

Χρυσόστομος Δούκης:Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΑΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ

Ανεξάρτητα από τις όποιες πολιτικοϊδεολογικές διαφορές που μπορεί να έχει κάποιος με τη νέα περιφερειακή αρχή Δυτικής Μακεδονίας , η αγάπη όλων μας για το Νομό Καστοριάς και την Δυτική Μακεδονία , μας υποχρεώνει να ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο της και να ελπίζουμε σε μια χρηστή διοίκηση με άριστα
αποτελέσματα και με αναπτυξιακό έργο.


Αντί όμως οποιουδήποτε θετικού δείγματος ή κάποιου ουσιαστικού έργου μέχρι τώρα , μείναμε άναυδοι από την απόφαση της περιφερειακής αρχής να καταργήσει την παραδοσιακή εξέδρα επισήμων , υποχρεώνοντας όλους τους τοπικούς άρχοντες να παρακολουθήσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Καστοριάς , στεκούμενοι στο πεζοδρόμιο χωρίς «υψομετρική διαφορά» από τους υπόλοιπους πολίτες. 

Υπάρχει έστω ένας νουνεχής Καστοριανός που ένιωσε καλύτερα μ` αυτή την ενέργεια ή που πιστεύει ότι , θα δει καλύτερες ημέρες επειδή δεν στήθηκε εξέδρα επισήμων για την παρέλαση ;
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό ενώ «επιτρέπουμε» με την ψήφο μας στους βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, δημάρχους κλπ. να κυβερνούν, να διαχειρίζονται τεράστια χρηματικά ποσά και να καθορίζουν την τύχη του τόπου μας , να μην τους επιτρέπουμε να ανεβούν σε εξέδρα για να παρακολουθήσουν την παρέλαση στο πλαίσιο του εορτασμού του «ΟΧΙ».

Εξάλλου η κατάληψη περίοπτης θέσης στην εξέδρα των επισήμων της παρέλασης δεν προσδίδει τιμή στο πρόσωπο αλλά, στο αξίωμα που φέρει ο καθένας εξ αυτών.

Η περίοδος στην οποία ζούμε είναι δύσκολη και τα προβλήματα είναι πολλά , όχι μόνο οικονομικά…
Ο λαός χρειάζεται τους ηγέτες δίπλα του, στην πράξη όχι στα λόγια, να αφουγκράζονται τα προβλήματά του, να νιώθουν την αγωνία του και να επιλύουν τα προβλήματά του. Η εποχή του Μαυρογιαλούρου έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται , ούτε συγκινούνται με παχιά λόγια και λαϊκίστικα τερτίπια.
Απεναντίας , προτιμούν να βλέπουν τους επισήμους πάνω στην εξέδρα αν είναι τίμιοι και ικανοί και απεχθάνονται τους πολιτικούς που είναι διεφθαρμένοι , ψεύτες , υποκριτές και ανίκανοι…
Δεν θέλουν αυτούς που προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού για να καλύψουν την ανυπαρξία τους με φανφάρες , με υποκρισία και με πολιτικά πυροτεχνήματα.

Σ` αυτή την περίπτωση είναι υπαρκτός ο κίνδυνος κατηγορίας για φαρισαϊσμό.
Από την περιφερειακή αρχή Δυτικής Μακεδονίας περιμένουμε να δούμε την υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων και έργα ουσίας που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στο Νομό Καστοριάς. 

Μ` αυτό τον τρόπο θα κερδηθεί η εκτίμηση και η ευρεία αποδοχή όλων των Καστοριανών , ανεξαρτήτως πολιτικών φρονημάτων…

Αν διαφωνεί με τα προαναφερόμενα ο κύριος Περιφερειάρχης και θεωρεί ότι με ενέργειες σαν κι αυτή ,της κατάργησης της εξέδρας δηλαδή , θα κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου τότε, την επόμενη φορά πρέπει όχι μόνο να μη στηθεί εξέδρα αλλά, να υποχρεώσει τους επίσημους προσκεκλημένους να σταθούν στα γόνατα ή οκλαδόν…

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΔΟΥΚΗΣ

Από facebook
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria