Δεν τα βρίσκουν κυβέρνηση και τρόικα

Αρχική » Διάφορα » Δεν τα βρίσκουν κυβέρνηση και τρόικα

Δεν τα βρίσκουν κυβέρνηση και τρόικα

Απίθανη κρίνει την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με την Τρόικα πριν το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου το διεθνές πρακτορείο Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα.

Όπως τονίζει οι τελικές διαπραγματεύσεις λίγο πριν η χώρα εξέλθει από το μνημόνιο βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς, όπως τονίζει, ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιστέκεται στις απαιτήσεις των δανειστών για εξοικονόμηση επιπρόσθετων πόρων στον προϋπολογισμό του 2015, της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ.

«Η αξιολόγηση καθυστερεί και η Ελλάδα πρέπει να βάλει στο τραπέζι περισσότερες προτάσεις για τον προϋπολογισμό του 2015 για να ξεκλειδώσει το διάλογο με την Τρόικα» αναφέρει, επικαλούμενο δύο πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις.

«Ο προϋπολογισμός της Ελλάδας για το 2015 θα κατατεθεί για έγκριση στη Βουλή την Παρασκευή με ελάχιστα επιπρόσθετα μέτρα» σημειώνει.

Όμως, το αδιέξοδο αυτό, απειλεί να αφήσει την Ελλάδα χωρίς κεφαλαιακά «μαξιλάρια» για το 2015, αναφέρουν τα δύο πρόσωπα.

Το Bloomberg, προσθέτει ότι οι δανειστές είναι έξαλλοι που η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε να παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού το 2015 μετά τη μεταξύ τους συζήτηση κατά την προηγούμενη επίσκεψη της Τρόικας στην Αθήνα.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια