Βαρύ το κλίμα για Ομπάμα, με νέες περιπέτειες απειλούνται οι Η.Π.Α. - OlaDeka

Βαρύ το κλίμα για Ομπάμα, με νέες περιπέτειες απειλούνται οι Η.Π.Α.

Βαρύ το κλίμα για Ομπάμα, με νέες περιπέτειες απειλούνται οι Η.Π.Α.

Την ίδια ώρα που στην Ρωσία ο Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς Πούτιν έχει την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας και άρα την ευχέρεια να διοικεί άνετα και απόλυτα την χώρα του, η… «υπερδύναμη» στην άλλη μεριά του Ατλαντικού «πονοκεφαλιάζει» μετά τα εκλογικά αποτελέσματα για το Κογκρέσο.

Το συντηρητικό Ρεπουμπλικανικό κόμμα αναμενόταν να θριαμβεύσει στις ενδιάμεσες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξασφαλίζοντας την πλειοψηφία όχι μόνο στην Βουλή αλλά και στην Γερουσία.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ισχυρότερη πολεμική κατά του πολυδιαφημιζόμενου αλλά και πολυδάπανου και προβληματικού Obamacare, διαμάχη, η οποία έφερε το 2013 τις Η.Π.Α. προ της πτώχευσης.

Εν ολίγοις το ενδεχόμενο νέας πολιτικοοικονομικής παράλυσης είναι ορθάνοιχτο, εάν δεν τα βρουν Δημοκρατικοί με Ρεπουμπλικανούς καθώς και με το ακόμα πιο αρνητικό στην πολιτική Obama, Κόμμα του Τσαγιού. Για αυτό πολλοί εκτιμούν πως παγκοσμιοποιητικά κέντρα των Η.Π.Α. θα εξάγουν την κρίση προς τα έξω, προκειμένου την «λύση» να δώσει η σύρραξη με την Ρωσία, που καλπάζει οικονομικά σε αντίθεση με το αμερικανικό κράτος που κάθε έξι μήνες δανείζεται για να λειτουργήσει.

Για τον Ομπάμα το κλίμα είναι αρκετά έως πολύ βαρύ και κανείς δεν γνωρίζει τι πραγματικά μέλλει γενέσθαι. Κι αν η προηγούμενη εξαετία ήταν δύσκολη, η επόμενη διετία προβλέπεται ακόμη δυσκολότερη, καθότι αναμένεται να καταστεί δέσμιος ενός εχθρικού Κογκρέσου και να δει τις εξουσίες του να περιορίζονται… στην δυνατότητα άσκησης βέτο ενάντια στους νόμους που θα του στέλνουν προς έγκριση οι Ρεπουμπλικανικές πλειοψηφίες της Βουλής και της Γερουσίας.

Μπάχαλο δηλαδή, το οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε άλλους είδους καταστάσεις…

pygmi

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria