ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ; ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Του Πάνου Κρίκη - OlaDeka

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ; ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Του Πάνου Κρίκη

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ; ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Του Πάνου Κρίκη
Φίλε Δυτικομακεδόνα,
Μόνο με την γνώση της ιστορίας και του ιστορικού παρελθόντος θα γίνεις ένας άξιος και άγρυπνος πολίτης, ένας πολίτης αμφισβητίας που δεν θα παραπλανάται από την δημοκοπία και δεν θα εξαπατάται από τους επαγγελματίες της πολιτικής τα χαλκεία της εξουσίας και τους εξωνημένους

διαστρεβλωτάς της ιστορίας.

Με την γνώση της ιστορίας θα αποκτήσεις τον κατάλληλο πνευματικό εξοπλισμό για να ξεχωρίζεις, όπως διδάσκει ο Πλάτων τι είναι αλήθεια και τι είναι ψεύδος. Χωρίς την αποκάθαρση της ιστορίας από τα μυθεύματα, τις διαστρεβλώσεις και τις παραχαράξεις, χωρίς τη συλλογική συναίνεση στις αρχές και τα διδάγματα που υπαγορεύει το Εθνικό και πολιτιστικό μας παρελθόν, χωρίς τη γενική συνείδηση των αξιών που ανθοφόρησαν σ’ αυτόν τον τόπο, ο Ελληνισμός οδηγείται με απόλυτη ακρίβεια στον αυτοχειριασμό. Φθάνουν πια τα εθνικά λάθη και εγκλήματα. Με τα βιβλία μου, τις δεκάδες μονογραφίες μου και τα εκατοντάδες άρθρα μου, ιστορικού, ηθοπλαστικού, κοινωνικού, πολιτικού κλπ περιεχομένου, σου προσφέρω όλες τις κατάλληλες και απαραίτητες γνώσεις, τον μορφωτικό και πνευματικό εξοπλισμό, όλη τη θωράκιση, προκειμένου να καταστείς ικανός να αντιμετωπίζεις τις κακόβουλες ενέργειες και τις ιστορικές διαστρεβλώσεις των εχθρών της Πατρίδος μας. Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία.
Η εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ, κυρία Μακ Ντούγκαλ, σε έκθεσή της προς τον ΟΗΕ αναφέρεται σε «Μακεδονική γλώσσα». Το ιστορικό της δημιουργίας της γλώσσας της ΠΓΔΜ είναι το ακόλουθο:
Την 2α Αυγούστου 1944, ο Τίτο, σε σύμφωνη γνώμη του Στάλιν, ανήγγειλε από σερβικό έδαφος το σχηματισμό της «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Με την αποχώρηση των Βουλγάρων από τα Σκόπια και Γερμανών από τη Βαλκανική, ο Τίτο εισέρχεται στα Σκόπια, που ήταν πρωτεύουσα της περιφέρειας Βαρντάρσκα της Νότιας Σερβίας και μετονομάζει τη Βαρντάρσκα σε «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Πλαστογραφώντας την ιστορία της Μακεδονίας, οικειοποιήθηκε το όνομα «Μακεδονία», ονόμασε τους Σλάβους κατοίκους «Μακεδόνες» και οικειοποιήθηκε την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας.
Για να αναγνωριστεί όμως η νέα εθνότητα, δηλαδή η δήθεν «Μακεδονική Εθνότητα», έπρεπε να υπάρξει χωριστή κρατική υπόσταση, ιδιαίτερη γλώσσα, ανεξάρτητη εκκλησία και ιστορική παράδοση. Τα ανύπαρκτα αυτά συστατικά  στοιχεία του ανύπαρκτου «Μακεδονικού Έθνους», οι πλαστογράφοι της Ιστορίας της Μακεδονίας κατασκεύασαν έκτοτε στα χαρτιά:
α) Το 1945 παρουσίασαν Κυβέρνηση και Βουλή ως «Μακεδονική».
β) Το 1944 ονόμασαν ως «Μακεδονική Γλώσσα», το προφορικό Βουλγαρικό ιδίωμα που ομιλείτο στα Σκόπια και μόνο το 1945, μετά επεξεργασία, έγινε αυτή στις 7-6-1945 η 6η επίσημη γλώσσα της Γιουγκοσλαβίας. Η πρώτη Γραμματική της «Μακεδονικής Γλώσσας» κυκλοφόρησε το 1952 και το πρώτο Φιλολογικό Λεξικό το 1961.
γ) Το Αθεϊστικό Κομμουνιστικό Κόμμα του Τίτο, ίδρυσε το 1968 στα Σκόπια την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Μακεδονίας, που δεν την αναγνωρίζει καμία Ορθόδοξη Εκκλησία.
δ) Με τον ψευδή ισχυρισμό, ότι οι Αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, επινόησαν ότι τον 6ο αιώνα, ενώθηκαν οι Σλάβοι με τους μη Έλληνες Μακεδόνες και έγιναν αυτοί Μακεδόνες. Ως «Μακεδόνες» συγκέντρωσαν από όλα τα αρχεία του κόσμου ό,τι αναφερόταν στη Μακεδονία και οικειοποιήθηκαν όλα τα γεγονότα και πρόσωπα, που ανά τους αιώνες έδρασαν στη Μακεδονία. Το 1969 κυκλοφόρησαν την Ιστορία του ψευτομακεδονικού «Έθνους», που αποτελεί παγκόσμια τη μεγαλύτερη πολιτική και ιστορική απάτη.

Δεν είναι αληθής π.χ. ο ισχυρισμός τους, ότι το Ίλιντεν ήταν εξέγερση Μακεδόνων. Τους διαψεύδουν οι Πρόξενοι και Υποπρόξενοι Αγγλίας, Γαλλίας, Αυστρίας, Αμερικής του 1903 στο Μοναστήρι και στη Θεσσαλονίκη. Σε αναφορές τους στους Υπουργούς των Εξωτερικών των χωρών τους, σημειώνουν ότι η εξέγερση αυτή ήταν εξέγερση Βουλγάρων κομιτατζήδων (σχετική αναφορά και της Οθωμανικής Πρεσβείας στην Γαλλία).
Το ομιλούμενο προφορικό σλαβοφανές ιδίωμα στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, είναι αρχαία Ελληνική γλώσσα, με επικάλυψη σλαβικών (βουλγαρικών) λέξεων, όπως αναπτύσσεται στο βιβλίο του Καθηγητή         Κων. Τσιούλκα με τίτλο «Συμβολή εις την διγλωσσίαν των Μακεδόνων». Ο      Κ. Τσιούλκας, καθηγητής φιλολογίας στο Μοναστήρι (Μπίτολα), εκδιώχθηκε από τους Τούρκους το 1902 και πήγε στην Αλεξάνδρεια, από όπου ανεκλήθη από τη Μακεδονική Επιτροπή των Αθηνών και έγραψε το βιβλίο. Στο βιβλίο αναφέρει 4.000 Ελληνικές λέξεις και αναλύει ότι το «σλαβοφανές ιδίωμα» της Μακεδονίας είναι αρχαία Ελληνική γλώσσα με σλαβική (βουλγαρική) επίδραση του 7ου μ.Χ. αιώνα.
Ο ε. τ. πρέσβης, γνωστός διεθνώς στους απασχολούμενους με τη βαλκανική διπλωματία και ιστορία, κ. Ευάγγελος Κωφός, μελέτησε τα σχολικά βιβλία της FYROM και με τίτλο «Μεγάλη Μακεδονία» αποκάλυψε τη σκοπιανή απάτη. Όταν κυκλοφόρησε τη μελέτη του, και ρωτήθηκε πότε έμαθε τη «Μακεδονική γλώσσα» για να επεξεργαστεί τα βιβλία της FYROM, απάντησε: «Δεν χρειάστηκε, διότι γνωρίζω βουλγάρικα και οι γνώστες της βουλγαρικής διαβάζουν κείμενα στη λεγόμενη «Μακεδονική γλώσσα» και συνεννοούνται με τους Σκοπιανούς»
Τη λεγόμενη «Μακεδονική γλώσσα» ο διεθνώς γνωστός Καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, σε άρθρο του τη χαρακτηρίζει ως «Ψευδώνυμη Γλώσσα Ψευδεπίγραφου Κράτους».
Σε επίσημη επίσκεψη στη Σόφια για συνομιλίες με το Βούλγαρο ομόλογό του, ο Σκοπιανός Πρόεδρος συνοδευόταν από διερμηνέα και ο Βούλγαρος ομόλογός του είπε: «Τι τον έφερες τον διερμηνέα, αφού μιλάμε την ίδια γλώσσα».
Αυτή είναι η «Μακεδονική γλώσσα» που αποκάλυψε η κυρία Μακ Ντούγκαλ

 ΠΗΓΗ: Νικόλαος Μάρτης, πρώην Υπουργός και Πρόεδρος της «Μακεδονικής Εστίας»
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria