Συνειδητή η ανθελληνική πολιτική της Αλβανίας - OlaDeka

Συνειδητή η ανθελληνική πολιτική της Αλβανίας

Συνειδητή η ανθελληνική πολιτική της Αλβανίας

Η Αλβανία μπορεί να επιδιώκει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να συνεχίζει την ανθελληνική πολιτική και την ενθάρρυνση των αλυτρωτικών και εθνικιστικών εξάρσεων που γίνονται όλο… και πιο συχνές το τελευταίο διάστημα.

Οι ελπίδες που είχαν στηριχτεί στον Έντι Ράμα, ότι η εκλογή του στην πρωθυπουργία της Αλβανίας θα οδηγούσε σε σταδιακή απομόνωση των στοιχείων αυτών που προκαλούν προσκόμματα και στις σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά και σε βάθος χρόνου υπονομεύουν τις ενταξιακές διαδικασίες, δεν επαληθεύτηκαν.

Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει και σύμφωνα με εκτιμήσεις ξένων παρατηρητών που παρακολουθούν την πολιτική ζωή της Αλβανίας, οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό και στον υπέρμετρο εγωισμό ή και αλαζονεία, που διακρίνει τον Αλβανό πρωθυπουργό.

Στους 14 μήνες ζωής που μετρά η Κυβέρνησή του, τα προβλήματα οξύνονται και διογκώνονται αντί να αμβλύνονται: Η υπόθεση της Α.Ο.Ζ. όχι μόνο δεν προχώρησε, αλλά οι Αλβανοί υπηρεσιακοί παράγοντες που επί Μπερίσα είχαν εισηγηθεί την υπογραφή της σύμβασης με την Ελλάδα σύμφωνα με τα διεθνή ισχύοντα, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Η «Μεγάλη Αλβανία», έχει πάρει πλέον ευρύτερες διαστάσεις και προβληματίζει και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που μέχρι τον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας- Αλβανίας, δεν είχε κατανοήσει καν τον προβληματισμό που κατά διαστήματα εκφραζόταν από Ελληνικούς κυρίως φορείς, εξαιρουμένης της Ελληνικής Κυβέρνησης που απέφυγε σε πρώτο στάδιο να θέσει ως προϋπόθεση της χορήγησης του καθεστώτος της προς ένταξη χώρας, την καταδίκη τέτοιων εκδηλώσεων από την Αλβανική Πολιτεία.

Παρά τη γενναιόδωρη στάση της Ελλάδος να στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, παραβλέποντας, σειρά καίριων ζητημάτων και προκλήσεων των Αλβανών σε βάρος των Ομογενών και της χώρας μας, για τα παραπάνω θέματα, αλλά και για την εγκληματικότητα, την αρπαγή περιουσιών Βορειοηπειρωτών, την πλαστή απογραφή κ.α., η κυβέρνηση Ράμα, εμφανίζεται ακόμη πιο σκληρή και ανθελληνική από τις προηγούμενες. Χαρακτηριστικά είναι τα ζητήματα του περιεχομένου των σχολικών βιβλίων, αλλά και των άταφων ηρώων του 1940.

«Τροφή» στον ανθελληνισμό
Παρά τις διμερείς διαπραγματεύσεις και τις κατ΄ αρχή συμφωνίες που είχαν γίνει τα περασμένα χρόνια και φέτος τα σχολικά βιβλία που μοιράστηκαν στους μαθητές περιλαμβάνουν αναφορές ότι περιοχές, όπως η Θεσπρωτία, η Κόνιτσα, η Πρέβεζα, η Καστοριά, η Φλώρινα κ.α. είναι Αλβανικές, ότι δηλαδή υποστηρίζουν και οι οπαδοί της «Μεγάλης Αλβανίας» με τις σημαίες και τους χάρτες που κυκλοφορούν. Όπως έλεγε μάλιστα στέλεχος της Ελληνικής Μειονότητας στον «Π.Λ.» τα σχολικά βιβλία καλλιεργούν στην ουσία ένα μίσος προς τους Έλληνες που τους θεωρούν ως «εχθρούς» της Αλβανίας. (himara.gr)

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria