Κινγκ: Είναι γελοίο να υποστηρίζεις ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική - OlaDeka

Κινγκ: Είναι γελοίο να υποστηρίζεις ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική

Κινγκ: Είναι γελοίο να υποστηρίζεις ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική
Το να υποστηρίζεις το αντίθετο είναι τόσο γελοίο, όσο το να υποστηρίζεις ότι ο Ιησούς πήγε στην Αμερική…”.

Έτοιμη να παρέχει βοήθεια στις ανασκαφές στην Αμφίπολη είναι η διάσημη αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ, η οποία σε συνέντευξη της στην εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής” στρέφει τα πυρά της προς τουςΣκοπιανούς λέγοντας πως “είναι γελοίο να υποστήριζει κανείς ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική”.

Η Κίνγκ θεωρεί πως η ανασκαφή στην Αμφίπολη είναι μνημειώδους σημασίας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Κινγκ, “…προς το παρόν όλα τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί και σε συνδυασμό με το κολοσσιαίο μέγεθος και τον ασυνήθιστο διάκοσμο μου δείχνουν ότι η κατασκευή του τύμβου ξεκίνησε κατά παραγγελία του Αλέξανδρου και ολοκληρώθηκε από τους επιγόνους του”.

Σύμφωνα με τη διάσημη αρχαιολόγο, “το εάν ο τύμβος προοριζόταν για τον ίδιο τον Μακεδόνα στρατηλάτη ή για τον Ηφαιστίωνα είναι υπό συζήτηση, όμως επειδή ξέρουμε ότι η κατασκευή του τύμβου του Ηφαιστίωνα ακυρώθηκε, είναι πιθανό να κατασκευάστηκε για τον ίδιο τον Αλέξανδρο”.

“Υποπτεύομαι”, προσθέτει, «ότι θα υπάρξουν κι άλλα ευρήματα που θα έρθουν στο φως. Από τις πηγές, πάντως, μαθαίνουμε ότι μόνο δύο είναι οι υποψήφιοι χρονολογικά και από πλευράς κοινωνικής θέσης: ο Ηφαιστίωνας και ο Αλέξανδρος».

“Ολες οι πηγές συμφωνούν ότι το σώμα του Αλεξάνδρου μεταφέρθηκε στην Αλεξάνδρεια, οπότε ο μόνος που μας μένει είναι ο Ηφαιστίωνας”, υπογραμμίζει.

Πέραν των παρατηρήσεών της, εντύπωση έχει προκαλέσει η στάση της Κινγκ απέναντι στις επίσημες θέσεις των κυβερνήσεων των Σκοπίων περί της ονομασίας της χώρας τους.

“Ναι, οι Μακεδόνες εισέβαλαν και κατέκτησαν τα Σκόπια, αλλά ο Αλέξανδρος κατέκτησε και το Ιράν και το Αφγανιστάν. Καμία από τις δύο αυτές χώρες δεν ισχυρίζεται ότι αυτό τους κάνει Μακεδόνες”, λέει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει:

“Η Αμφίπολη είναι στη Μακεδονία, η Βεργίνα είναι στη Μακεδονία και η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα. Το να υποστηρίζεις το αντίθετο είναι τόσο γελοίο, όσο το να υποστηρίζεις ότι ο Ιησούς πήγε στην Αμερική…”.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria