Την Τρίτη η πληρωμή των επιδοτήσεων απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε πάνω από 600.000 αγρότες - OlaDeka

Την Τρίτη η πληρωμή των επιδοτήσεων απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε πάνω από 600.000 αγρότες

Την Τρίτη η πληρωμή των επιδοτήσεων απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε πάνω από 600.000 αγρότες

Την Τρίτη η πληρωμή των επιδοτήσεων απο τον ΟΠΕΚΕΚΕ σε πάνω από 600.000 αγρότες.

Έως τα τέλη του 2014, θα δοθούν στους αγρότες και κτηνοτρόφους 1,9 δισ ευρώ σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Το ποσό αυτό προέρχεται από την ενιαία ενίσχυση του 2014 που θα χορηγήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και την επιστροφή πετρελαίου κίνησης και ΦΠΑ, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ καθώς επίσης και τις πληρωμές για την βιολογική καλλιέργεια.

Οι αγρότες θα λάβουν μέχρι το τέλος του χρόνου περίπου 1 δισ ευρώ για την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης 2014 και 800 εκατομμύρια για επιστροφές ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης και ΦΠΑ, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ καθώς επίσης πληρωμές βιολογικής γεωργίας.

Παρότι μέχρι την 31η Δεκεμβρίου θα πληρωθούν συνολικά 3 δισεκατομμύρια ευρώ, επικρατεί αναβρασμός στον αγροτικό κόσμο σχετικά με τα διακινούμενα σενάρια για φορολόγηση της ενιαίας ενίσχυσης αλλά και των υπόλοιπων επιδοτήσεων ενώ μεγάλη είναι η καθυστέρηση αφού είχε προαναγγελθεί απο την ηγεσία του ΥπΑΑΤ ότι τον Οκτώβριο θα είχαν καταβληθεί ενώ αναμένεται να καταβληθεί η πρώτη δόση για την ενιαία ενίσχυση την Τρίτη 11 Νομεβρίοιυ

Ο υπουργός Αναπληρωτής Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος, διέψευσε κατηγορηματικά το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, δηλώνοντας σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη: «Οι αγρότες θα φορολογούνται με 13% ανεξαρτήτως τεκμαρτού. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται να φορολογηθεί η ενιαία ενίσχυση όπως ειπώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Από την άλλη όμως, δεκάδες χιλιάδες αγρότες, θα παρασυρθούν από την δίνη των υποχρεωτικών συμψηφισμών, των χρεών τους προς των ΟΓΑ με τα ποσά που θα τους επιστραφούν για τον ΕΦΚ και τον ΦΠΑ.

dikaiologitika.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria