Έρχονται 49.803 προσλήψεις στο Δημόσιο - OlaDeka

Έρχονται 49.803 προσλήψεις στο Δημόσιο

Έρχονται 49.803 προσλήψεις στο Δημόσιο

Εντός του Νοεμβρίου και το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από ανέργους που θα προσληφθούν σε υπουργεία, δήμους και περιφέρειες μέσα από το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με την κατανομή των θέσεων που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, θα προσληφθούν 49.803 άνεργοι.

Από τις 49.803 προσλήψεις οι 14.000 θα γίνουν στα υπουργεία, 31.953 στους δήμους, 3.500 στις περιφέρειες και 350 στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις του κράτους που λειτουργούν στις περιφέρειες της χώρας. Δεν περιλαμβάνονται σε αυτές οι θέσεις για την Περιφέρεια Αττικής.

Οι άνεργοι θα απασχοληθούν για 5 μήνες και σε ειδικές περιπτώσεις (εκπαίδευση) για 6 μήνες και 15 μέρες.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν άνεργοι ηλικίας από 18 έως 64 ετών και κατά προτεραιότητα οι μακροχρόνια άνεργοι, καθώς και όσοι ανήκουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

Η ηλικία μπαίνει στο νέο πρόγραμμα ως ένα από τα βασικά κριτήρια για όσους προσληφθούν σε θέσεις χαμηλών προσόντων, καθώς θα προτιμηθούν όσοι είναι άνω των 29 ετών και συγκεντρώνουν περισσότερα μόρια λόγω ανεργίας, χαμηλού εισοδήματος και οικογενειακής κατάστασης.

Ο μισθός τους θα είναι 490 ευρώ καθαρά αν είναι άνω των 25 ετών και 427 ευρώ αν είναι κάτω των 25 ετών. Οι εισφορές τους καλύπτονται από το πρόγραμμα, ενώ για πρώτη φορά θα καλύπτονται και οι εισφορές για βαρέα και ανθυγιεινά.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας του ΟΑΕΔ.

oxrima
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria