Με νέο πρόσωπο τα Ραγκουτσάρια 2015 - OlaDeka

Με νέο πρόσωπο τα Ραγκουτσάρια 2015

Με νέο πρόσωπο τα Ραγκουτσάρια 2015

«Όχι» στον στολισμό …μπουγάδας» λέει ο νέος αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δημήτρης Πετρόπουλος

ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΩΤΗ: Δημιουργία καλλιτεχνικού εργαστηρίου που θα αναλάβει τον στολισμό της πόλης για το τριήμερο των ραγκουτσαριών, στο πλαίσιο του οποίου εθελοντές καλλιτέχνες θα βάλουν τη δική τους …πινελιά στην εορταστική «μεταμόρφωση» της Καστοριάς.

Το εργαστήριο “Ραγκουτσαριών” θα λειτουργήσει σε ένα χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Καστοριάς στους καρναβαλιστές για δύο μήνες (Νοέμβριο, Δεκέμβριο) επί της οδού Παλαιολόγου (τέως πρόνοια).

«Ο στολισμός στην οδό Μητροπόλεως τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Κάποιοι, μάλιστα, τον είχαν χαρακτηρίσει στολισμό …μπουγάδας, με τα πανιά κρεμασμένα από κολώνα σε κολώνα. Δημιουργήθηκαν, λοιπόν, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου τρεις ομάδες που θα αναλάβουν να στολίσουν την πόλη, βάσει της δικής τους έμπνευσης», τόνισε ο νέος αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δημήτρης Πετρόπουλος και πρόσθεσε: «Με τον τρόπο αυτό, το κόστος θα είναι ελάχιστο και δεν θα ξεπεράσει τα 1000 ευρώ, ενώ θεωρώ ότι και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό, βάσει των πρώτων σχεδίων που έχουν τεθεί υπόψη μου».

ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Η παρέλαση των καρναβαλιστών την ημέρα της πατερίτσας θα χωριστεί σε δύο κομμάτια: το πρώτο που είναι το διαγωνιστικό, στο οποίο θα συμμετέχουν τα σχολεία και όσα μπουλούκια επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό και το δεύτερο που δεν θα συμμετέχει στο διαγωνιστικό κομμάτι και θα είναι πιο …ανεξάρτητο. Οι μεν πρώτοι θα έχουν χρονοδιάγραμμα παρέλασης, ενώ οι δεύτεροι δεν θα έχουν τον περιορισμό του χρόνου.

ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΙΤΗ: Στροφή προς την παράδοση. «Στόχος θα είναι όλοι οι καρναβαλιστές να καταλήξουν στην πλατεία Ντολτσό, έτσι όπως παραδοσιακά γινόταν στην Καστοριά, για να δώσουμε σε αυτή την περιοχή την παλιά της αίγλη. Θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε το χρώμα της παράδοσης στο καρναβάλι και να μην επιτρέψουμε την εισροή ξενόφερτων στοιχείων», εξήγησε ο κ. Πετρόπουλος.

ΑΛΛΑΓΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: Αποχώρηση των μικροπωλητών από την οδό Μητροπόλεως, έτσι ώστε να ενισχυθούν τα καταστήματα της περιοχής.

ΑΛΛΑΓΗ ΠΕΜΠΤΗ: Δημιουργία της Πύλης των Ραγκουτσαριών, η οποία θα σηματοδοτεί την χωροταξική βάση του καρναβαλιού.

Ο δήμος θα συνεχίσει το καθεστώς επιδότησης των μπουλουκιών, χωρίς, ωστόσο, να έχουν καθοριστεί οι ακριβείς διαδικασίες.

ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria