Την 11η Νοεμβρίου ή θα γιορτάζει μόνο η πόλη της Καστοριάς ή όλος ο Νομός.Του Λεωνίδα Οικονομίδη - OlaDeka

Την 11η Νοεμβρίου ή θα γιορτάζει μόνο η πόλη της Καστοριάς ή όλος ο Νομός.Του Λεωνίδα Οικονομίδη

Με απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς, την 11η Νοεμβρίου οι σχολικές μονάδες του Δήμου θα είναι κλειστές!

Δείτε την απόφαση Δημάρχου.pdf[ ]
22 kB

Κ. Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, κ. Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς:
Η απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς, που κατά την άποψή μου έπραξε καλώς, είναι νόμιμη; Τα προηγούμενα χρόνια ίδια απόφαση εξέδωσε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού για τις σχολικές μονάδες του Δήμου του και η αντίδραση εκ μέρους σας ήταν πρωτοφανής.

Αν η 11η Νοεμβρίου, είναι ημέρα αργίας για την πόλη της Καστοριάς (θέλω να πιστεύω ότι είναι και θεσμοθετημένη με Βασιλικό ή προεδρικό διάταγμα),* για τους υπόλοιπους οικισμούς του Καλλικρατικού Δήμου προεδρικό διάταγμασίγουρα δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και για το Άργος Ορεστικό.
Δύο όμοιες περιπτώσεις τις αντιμετωπίζετε με διαφορετικό τρόπο, δημιουργώντας εύλογα και με τη λογική αναπάντητα ερωτήματα.
Επιτέλους, το όλο θέμα θα πρέπει να αντιμετωπισθεί από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς με υπευθυνότητα, ώστε η 11η Νοεμβρίου να εορτάζεται και να τιμάται σε ολόκληρο το νομό με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα. Άποψη που αποτελεί και επιθυμία των κατοίκων του ακριτικού νομού μας.

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης σύμφωνα με το άρθρο 4 του Π.Δ. 201/1998 δεν λειτουργούν:
α. Τα Σάββατα και τις Κυριακές
β. Την 28η Οκτωβρίου (εθνική εορτή)
γ. Τη 17η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία γίνονται εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση, σε όλα σχολεία μέσα στο πρωινό ωράριο εργασίας, στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό. Όταν η 17η Νοεμβρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη Παρασκευή.
δ. Από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου (διακοπές Χριστουγέννων).
ε. Την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Την ημέρα αυτή γίνεται εκκλησιασμός και πραγματοποιούνται σχετικές εκδηλώσεις, στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό. Σε περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή τις δύο πρώτες ώρες και το θέμα του εκκλησιασμού ρυθμίζεται μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους του ιερού ναού, σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 13, του παρόντος Π.Δ.
στ. Την Καθαρή Δευτέρα
ζ. Την 25η Μαρτίου (εθνική εορτή)
η. Από τη Μ. Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή της Διακαινησίμου (διακοπές Πάσχα)
θ. Την 1η Mαΐoυ
ι. Την εορτή του Αγίου Πνεύματος
ια. Από 22 Ιουνίου μέχρι και 31 Αυγούστου (θερινές διακοπές)
ιβ. Την ημέρα της εορτής του Πολιούχου της έδρας του σχολείου και της τοπικής εθνικής εορτής.

*Με την υπ’ αριθμ. 36991/03-10-2005 εγκύκλιο το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α., καταγράφονται οι εθνικές εορτές πανελλήνιας σημασίας, καθώς και οι εθνικές και θρησκευτικές εορτές τοπικής σημασίας, που έχουν καθιερωθεί με Νόμους ή Διατάγματα και έχουν οριστεί ως αργίες, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στο καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο και εκεί με έκπληξη διαπίστωσα ότι δεν περιλαμβάνεται η 11η Νοεμβρίου ως τοπική εορτή για την πόλη της Καστοριάς! Αν, είναι δυνατόν!!


leconomidis.blogspot.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria