Το streaming ξεπέρασε την παραδοσιακή TV στην Ελλάδα

Αρχική » Διάφορα » Το streaming ξεπέρασε την παραδοσιακή TV στην Ελλάδα

Το streaming ξεπέρασε την παραδοσιακή TV στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την έκθεση TV & Media Consumer Insights που πραγματοποίησε το Ericsson ConsumerLab για το 2014, οι Έλληνες καταναλωτές παρακολουθούν πιο συχνά περιεχόμενο μέσω streaming παρά παραδοσιακή τηλεόραση. Συγκεκριμένα, το 86% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι βλέπει video μέσω streaming αρκετές φορές την εβδομάδα, ενώ χάνει όλο και περισσότερο έδαφος η παραδοσιακή κατανάλωση περιεχομένου, που βρίσκεται στο 77%

Ακόμα, όλο και πιο δημοφιλές γίνεται το “binge watching”, καθώς το 51% των Ελλήνων χρηστών video-on-demand (S-VOD) δηλώνουν ότι προτιμούν όλα τα επεισόδια μίας σειράς να γίνονται διαθέσιμα ταυτόχρονα, παρά σε εβδομαδιαία βάση, και να τα παρακολουθούν με το ρυθμό που επιθυμούν οι ίδιοι. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι αυξάνεται η παρακολούθηση περιεχομένου εκτός σπιτιού, καθώς οι καταναλωτές χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο wireless συσκευές, κυρίως smartphones και tablets.

Τέλος, οι χρήστες αναφέρουν ότι extra χαρακτηριστικά για τα οποία θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν είναι η διαθεσιμότητα νέων ταινιών στην τηλεόραση ταυτόχρονα με την κυκλοφορία τους στους κινηματογράφους και η υψηλή ανάλυση εικόνας.Είναι φανερό ότι οι Έλληνες καταναλωτές παίρνουν την τηλεοπτική εμπειρία στα χέρια τους και απαιτούν πλέον να παρακολουθούν περιεχόμενο με τους δικούς τους χρόνους και τους δικούς τους όρους. Αυτό, φυσικά, περιλαμβάνει και τη διαφήμιση που βλέπουν. Το streaming επιτρέπει και το κατάλληλο targeting, κάτι που δεν ήταν ποτέ εφικτό με την παραδοσιακή τηλεόραση. Επομένως, πρόκειται για ένα win-win situation για marketers και καταναλωτές, οι οποίοι θα μπορούν να βλέπουν διαφημιστικό περιεχόμενο που συμπίπτει με τα ενδιαφέροντά τους.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια