Χωρίς περίπτερο η Δυτική Μακεδονία στη φετινή «Philoxenia» – Τι λέει ο αντιπεριφερειάρχης Παύλος Τσότσος (βίντεο) - OlaDeka

Χωρίς περίπτερο η Δυτική Μακεδονία στη φετινή «Philoxenia» – Τι λέει ο αντιπεριφερειάρχης Παύλος Τσότσος (βίντεο)

Χωρίς περίπτερο η Δυτική Μακεδονία στη φετινή «Philoxenia» – Τι λέει ο αντιπεριφερειάρχης Παύλος Τσότσος (βίντεο)
Στην απόφαση να μη συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου κατέληξε τελικά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας!

Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε χθες, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο αντιπεριφερειάρχης Παύλος Τσότσος,

αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη για την Πανεπιστημιούπολη. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Τσότσος, λίγο νωρίτερα, στον ίδιο πάντα χώρο, είχε προηγηθεί ευρεία σύσκεψη, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορών από το χώρο του τουρισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας ομόφωνα όλοι οι παρόντες συμφώνησαν πως η συμμετοχή στην εν λόγω Έκθεση δεν εξυπηρετεί σε τίποτα την περιοχή μας.

Όπως σημείωσε ο Παύλος Τσότσος, «τα προηγούμενα χρόνια είχαν δοθεί μεγάλα ποσά για περίπτερα στη Philoxenia, χωρίς κανένα αποτέλεσμα», με τον ίδιο να ανακοινώνει πως τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για άλλες, περισσότερο αποτελεσματικές δράσεις. Μια εξ αυτών, μάλιστα, θα είναι και το αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας ώστε να συμπεριλάβει την περιοχή μας σε εκείνες που προτείνονται για εκπαιδευτικές εκδρομές μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου, που μπορούν να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις των ορυχείων και της ΔΕΗ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, σύμφωνα πάντα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, η διοίκηση της ΔΕΘ «κατέβασε» στις 7.000 ευρώ το ποσό που ζητούσε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για τη συμμετοχή της με περίπτερο στη φετινή διοργάνωση (άλλες χρονιές το ποσό ήταν πολύ μεγαλύτερο) αλλά και πάλι η απάντηση της περιφερειακής αρχής ήταν αρνητική, καθώς αυτή είναι και η θέση και του ίδιου του περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη.

Παναγιώτης Πλιάτσιος-www.prlogos.gr

Βίντεο από West Channel

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria