Η Europa Nostra στην Καστοριά (φωτογραφίες) - OlaDeka

Η Europa Nostra στην Καστοριά (φωτογραφίες)

Η Europa Nostra στην Καστοριά (φωτογραφίες)

Στην παρουσίαση – ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας οργανώσεων πολιτιστικής κληρονομιάς Europa Nostra και του Δήμου Καστοριάς για την προοπτική ανάπτυξης έργων προστασίας και ανάδειξης των ιστορικών περιοχών Απόζαρι και Ντολτσό, παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014.

Ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αξία και τη σπουδαιότητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ στις βυζαντινές Εκκλησίες που κοσμούν την πόλη των Καστοριέων.

Και αναφέρθηκε σε έναν λόγο του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης για την Καππαδοκία, όπου σημειώνει χαρακτηριστικά πως «ο Θεός πρέπει να κατοικεί στην Καππαδοκία, αν κρίνω από τον αριθμό των Εκκλησιών που βρίσκονται στην πόλη αυτή».

Το ίδιο μπορούμε να πούμε κι εμείς για την Καστοριά μας, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, αφού είναι έντονη η παρουσία των Εκκλησιών και της λατρείας του Θεού σ’ αυτές.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους προσκεκλημένους από το εξωτερικό και όλοι αναφέρθηκαν στον λόγο του Σεβασμιωτάτου αλλά και στη μοναδικότητα των βυζαντινών Εκκλησιών.

Ι.Μ. Καστορίας
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria