Επιτέλους, η Λεύκη βγαίνει από την αφάνεια!!! - OlaDeka

Επιτέλους, η Λεύκη βγαίνει από την αφάνεια!!!

Επιτέλους, η Λεύκη βγαίνει από την αφάνεια!!!

Με ιδιαίτερη χαρά και περίσσεια ικανοποίηση έγιναν αποδεκτές από το σύνολο των κατοίκων της Λεύκης οι εργασίες που έλαβαν χώρα εντός και εκτός του οικισμού μας το τελευταίο διάστημα. Οι εργασίες αυτές έρχονται να ικανοποιήσουν πάγια και μακροχρόνια αιτήματα των κατοίκων της Λεύκης και αφορούν κυρίως καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων και συντηρήσεις αγροτικής οδοποιίας.

Η νέα δημοτική αρχή κατανόησε τόσο τα προβλήματα ασφαλείας και δημόσιας υγιεινής των κατοίκων, όσο και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι του χωριού μας, και με συντονισμένη και άμεση δράση ανταποκρίθηκαν στα χρόνια αυτά ζητήματα. Η έντονη δράση και διεκδίκηση από την πλευρά του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Χρήστου Πετρίδη βρήκε την κατάλληλη ανταπόκριση από τους αρμόδιους αντιδημάρχους προγραμματισμού και τεχνικών υπηρεσιών και ο Δήμος επιμελήθηκε των άμεσων αναγκών του χωριού.

Με τα λιγοστά ίδια μέσα που ήταν διαθέσιμα, οι υπηρεσίες του Δήμου κατάφεραν να καθαρίσουν την είσοδο του χωριού και να αποσυμφορήσουν το κανάλι διαφυγής των όμβριων υδάτων στην κορυφή της κεντρικής πλατείας. Επιπλέον, καθάρισαν την πίσω πλευρά του ποδοσφαιρικού γηπέδου και δημιούργησαν ένα πρόχειρο ανάχωμα ασφαλείας έναντι του πολύ συχνού κινδύνου πλημμύρας από τον ποταμό Αλιάκμονα. Επίσης, επιδιόρθωσαν τον αγροτικό δρόμο πάνω από τις στροφές με αποτέλεσμα την εύκολη διέλευση για τους κατοίκους και την έγκυρο ραντισμό των αμπελιών από τους καλλιεργητές της περιοχής.

Ακόμα πιο σημαντικά όμως ήταν τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων που έγιναν από την χωματουργική εταιρεία Κοκοβίδη κατόπιν ευγενικής χορηγίας μεγάλης εταιρίας που δραστηριοποιείται στα όρια του Δήμου. Με την καθοριστική συνδρομή του δημοτικού συμβούλου Γεώργιου Σαναλίδη και τον συντονισμό των τοπικών αιρετών του χωριού μας, οι αδερφοί Κοκοβίδη έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και εργατικότητα. Έτσι, σε χρόνο ρεκόρ καθάρισαν και διαπλάτυναν τον δρόμο Λεύκη – Μανιάκι και από τις δύο πλευρές του, αποκαθιστώντας ταυτόχρονα πλήρως τους τρεις αγροτικούς δρόμους στην θέση ‘’κολοβρέχι’’ και αποκαλύπτοντας στην κυριολεξία το τοπίο με την ποτίστρα μπροστά από τον παλιό δρόμο αλλά και τα αμπέλια μπροστά από το κοιμητήριο του χωριού.

Επιπλέον, καθαρίστηκαν πλήρως τα φρεάτια και οι σωλήνες σε όλους τους προαναφερθέντες αγροτικούς δρόμους και καθαρίστηκε το ρέμα που είχε φουσκώσει και πλημμυρήσει κατά την διάρκεια των τελευταίων βροχοπτώσεων (κοίτα εδώ). Τέλος, καθαρίστηκε ο δρόμος προς το γήπεδο και αποκαταστάθηκαν οι αγροτικοί οδοί και προς τις δυο πλευρές του ποταμού, ενώ αναμένονται παρεμβάσεις ίδιου χαρακτήρα εντός του οικισμού και ειδικά στις περιφερειακές οδούς του χωριού.

Ελπίζοντας ότι αυτές οι παρεμβάσεις είναι προάγγελος των επεμβάσεων που θα ακολουθήσουν, ο ΠΑΣ Λεύκης εύχεται σε όλους τους αιρετούς που έχουν σχέση με το χωριό μας καλή δύναμη και ουσιαστικό έργο.

apo kinito mixali 2 007apo mixali kinito 401apo mixali kinito 406apo mixali kinito 412apo mixali kinito 408apo mixali kinito 415apo kinito mixali 2 010apo kinito mixali 2 011apo mixali kinito 147apo mixali kinito 151
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria