Νεστόριο: Σύλληψη για παράνομη υλοτομία - OlaDeka

Νεστόριο: Σύλληψη για παράνομη υλοτομία

Νεστόριο: Σύλληψη για παράνομη υλοτομία

Συνελήφθη χθες (02-10-2014) το απόγευμα στο Νεστόριο Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου Καστοριάς, 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη υλοτομία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια συντονισμένων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας, αστυνομικοί εντόπισαν σε ορεινή δασική περιοχή της «Φούσιας»κοντά στην Ελληνοαλβανική οριογραμμή, τέσσερα άτομα να υλοτομούν σε δημόσια δασική έκταση χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας και στην προσπάθεια των αστυνομικών να τους συλλάβουν, οι τρείς εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο της περιοχής διέφυγαν προς το Αλβανικό έδαφος ενώ ο 26χρονος συνελήφθη.

Τα τρία άτομα που διέφυγαν τη σύλληψη αναζητούνται ενώ ο 26χρονος όπως προέκυψε από την έρευνα εισήλθε παράνομα στο Ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση.

Ο συλληφθείς μαζί με τους τρεις διαφυγόντες είχαν προβεί στην κοπή δασικών προϊόντων – ξυλείας περίπου εξήντα (60)χωρικών κυβικών μέτρων, για την υλοτομία και την μεταφορά της ξυλείας χρησιμοποιούσαν ένα αλυσοπρίονο και δυο φορτηγά οχήματα τα οποία βρέθηκαν στην περιοχή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεστορίου Καστοριάς.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria