Έγγραφο “καρφώνει” αστυνομία και ανάδοχο εταιρεία για την φονική καραμπόλα στην Εγνατία

Αρχική » Διάφορα » Έγγραφο “καρφώνει” αστυνομία και ανάδοχο εταιρεία για την φονική καραμπόλα στην Εγνατία

Ένα έγγραφο – ντοκουμέντο “καίει” την αστυνομία και την ανάδοχο εταιρεία των έργων για το δυστύχημα στην Εγνατία Οδό που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο η εντολή του αστυνομικού διευθυντή Ημαθίας ήταν να κλείσει ο δρόμος στο σημείο του δυστυχήματος μόνο για
10 λεπτά κάτι το οποίο δεν έγινε.

Συγκεκριμένα, αναγράφεται ότι η άδεια που είχε η ανάδοχος εταιρεία από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ήταν να κλείσει ο δρόμος από τις 9.30 π.μ μέχρι τις 9.40 π.μ, ενώ το δυστύχημα με τη νταλίκα που έσπειρε το θάνατο, και προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, σημειώθηκε 50 λεπτά αργότερα.

Συνεπώς, όπως φαίνεται το χρονικό περιθώριο δεν τηρήθηκε ούτε από την αστυνομία, ούτε από την εταιρεία που έκανε τις εργασίες, αφού η μοιραία νταλίκα παρέσυρε τα αυτοκίνητα και σκόρπισε το θάνατο 50 λεπτά αργότερα από την ώρα που προβλεπόταν ότι θα είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Αυτό σημαίνει ή ότι η εταιρία παραβίασε το χρονικό περιθώριο που της είχε δοθεί, χωρίς να ενημερώσει τις αρχές ή ότι οι αρχές ενημερώθηκαν και κάποιος έδωσε άδεια για παράταση των εργασιών.

Στο 2ο άρθρο της απόφασης του Διευθυντή της Α.Δ. Ημαθίας αναφέρεται εξάλλου ότι “Οι ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με μέριμνα του ανάδοχου του Έργου (ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΤΕ ́), ο οποίος θα αναλάβει και τα μέτρα τροχαίας σε συνεργασία με την “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ́” και την Υπηρεσία μας”.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eggrafo-fwtia_gia_thn_egnatia_o_ast_dieythynths_eixe_dwsei_adeia_ergasiwn_mono_gia_10.3069003.html

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια