ΠΑΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:Απολογισμός του Σεπτεμβρίου, του πρώτου μήνα της δίμηνης καμπάνιας για την ανεργία - OlaDeka

ΠΑΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:Απολογισμός του Σεπτεμβρίου, του πρώτου μήνα της δίμηνης καμπάνιας για την ανεργία

Συνάδελφοι,  συναδέλφισσες,
Στον μήνα που πέρασε  κλιμακώθηκε η δράση του ΠΑΜΕ πανελλαδικά για την ανεργία.  Με μαζικά σε όγκο και παλμό συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις με αγωνιστικές παρεμβάσεις σε ΟΑΕΔ, Νοσοκομεία, ΙΚΑ κτλ. Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, γυναίκες και

συνταξιούχοι συσπειρώθηκαν με το ΠΑΜΕ στον δίκαιο αγώνα για απαλλαγή από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, για μια ζωή με αξιοπρέπεια  συμφώνα  με τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Συνολικά 418 συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων, συνταξιούχων, ΕΒΕ, αγροτών και σύλλογοι γυναικών συμμετείχαν στα πανελλαδικά συλλαλητήρια.

Αυτό καταδεικνύει την ανταπόκριση της καμπανιάς στον κόσμο και  μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε πιο επίμονα την δράση μας μέχρι την ολοκλήρωση της καμπανιάς με το συλλαλητήριο στις 1 Νοέμβρη στην Αθήνα. Σε αυτό το διάστημα έγιναν εξορμήσεις, συζητήσεις, διοικητικά συμβούλια, συνελεύσεις και οι θέσεις φτάσανε πλατιά στον κόσμο.Υπήρξαν παρεμβάσεις σε δημοτικά συμβούλια όπως στη Λάρισα όπου υπήρξε δέσμευση για συζήτηση των αιτημάτων για  στήριξη των ανέργων. Πολιτιστικές εκδηλώσεις με την συμμετοχή ανέργων, παρεμβάσεις για να μην κοπεί το ρεύμα και το νερό σε ανέργους και χαμηλόμισθους.
Την Δευτέρα 13 Οκτώβρη στις 13 μ.μ., αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ με θέμα τα ζητήματα που αφορούν τον πρώην Οργανισμό της Εργατικής Κατοικίας, στα πλαίσια των παρεμβάσεων που ξεδιπλώνει το ΠΑΜΕ για την ανακούφιση των ανέργων και των εργατικών λαϊκών οικογενειών.
Αυτά αποδεικνύουν ότι μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα, όπου ακολουθήθηκε η ταξική γραμμή πάλης υπήρξαν νίκες και γίνανε βήματα. Ο απολογισμός της έως τώρα δράσης είναι θετικός.
Παρόλα αυτά, σε αυτό το διάστημα υπήρξαν και δυσκολίες και αδυναμίες. Στην περιοχή μας γίνανε βήματα με την συμμετοχή 3 σωματίων. Δεν είχαμε όμως το αποτέλεσμα που θέλαμε με την εγγραφή νέων μελών στα σωματεία. Σίγουρα υπήρξε βελτίωση της λειτουργίας των σωματείων, υπήρξε ενεργοποίηση μελών, πάρθηκαν αποφάσεις, έγιναν συζητήσεις και έγινε μια αρχή, όμως είχαμε δυσκολία στο να μεταφέρουμε τις αποφάσεις αυτές στους χώρους δουλειάς και να βρούμε τους εργαζόμενους.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ βρήκαμε ανταπόκριση από τους υπαλλήλους και από τους ανέργους που βρεθήκαν εκεί στις συζητήσεις που γίνανε, πράγμα που αποδεικνύει ότι μπορεί να έρθει αποτέλεσμα αν δουλέψουμε σωστά και απευθυνθούμε στον κόσμο.
Στο συλλαλητήριο δεν καταφέραμε να δώσουμε τον μαζικό χαρακτήρα που αρχικά θέλαμε.
Γίνεται αντιληπτό ότι θα πρέπει να βάλουμε το κάθε σωματείο  σε δουλειά. Να κάνουμε εξορμήσεις και να καλύψουμε όσο περισσότερους χώρους δουλειάς μπορούμε. Να ενημερώσουμε τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη των σωματείων και να προσπαθήσουμε να τα βάλουμε στην δράση. Να απευθυνθούμε σε όλους τους συναδέλφους μας με αιτήσεις του σωματείου μας ώστε να έχουμε νέες εγγραφές. Τέλος να απευθυνθούμε στους ανέργους που ξέρουμε για να παλέψουν και αυτοί με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.
Ενημερώνουμε ότι στις 16 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00πμ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, θα πραγματοποιηθεί πανσυνταξιουχική σύσκεψη Δυτικής Μακεδονίας, Πέλλας, Ημαθίας συνταξιούχων όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Καλό θα ήταν και η Καστοριά να δώσει το παρόν. Να το αξιοποιήσουμε για να απευθυνθούμε στους συνταξιούχους καθώς είναι αναγκαία η επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου συνταξιούχων στην Καστοριά.
Για την από εδώ και πέρα δράση μας προτείνεται το παρακάτω πρόγραμμα:
Να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 13/10, 10:00πμ στο ΙΚΑ Καστοριάς, με αίτημα αιχμής το σφράγισμα βιβλιαρίων Υγείας σε όλους τους ανέργους ανεξαρτήτως προϋποθέσεων.
Να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 17/10, 8:30πμ στο Νοσοκομείο Καστοριάς, με αίτημα αιχμής τη δωρεάν νοσηλεία των ανέργων, των ανασφάλιστων, όλου του κόσμου. Κατάργηση του 5€ χαρατσιού. Η Υγεία πρέπει να είναι Δημόσια, υψηλής ποιότητας, δωρεάν για όλους.
Παρέμβαση στις 23/10, 10:00πμ στα ΚΤΕΛ Καστοριάς και στα αστικά ΚΤΕΛ Καστοριάς, με αίτημα αιχμής το δωρεάν εισιτήριο για όλους τους ανέργους.
Και ότι άλλες δράσεις αποφασίσουν τα σωματεία μέσα σε αυτό το διάστημα.
Αποκορύφωμα της όλης αυτής δράσης θα είναι η συμμετοχή στο
Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, την 1η Νοέμβρη.

Για το λόγο αυτό ζητάμε από το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς και από τα Σωματεία, να συμβάλλουν και οικονομικά, ώστε να πληρωθεί το Λεωφορείο για την Αθήνα.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria