Καστοριά: Απεβίωσε ο ιερέας π. Γεώργιος Στ. Παπαδημητρίου

Αρχική » Διάφορα » Καστοριά: Απεβίωσε ο ιερέας π. Γεώργιος Στ. Παπαδημητρίου

Καστοριά: Απεβίωσε ο ιερέας π. Γεώργιος Στ. Παπαδημητρίου

Ο Γερμανιώτης ιερέας π. Γεώργιος Στ. Παπαδημητρίου απεβίωσε χθες Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014, πλήρης ημερών, σε ηλικία 86 ετών. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, ώρα 11 π.μ., στην Κορομηλιά Καστοριάς, όπου υπήρξε επί πολλά έτη εφημέριος.

Ο μακαριστός Παπα-Γιώργης είχε γεννηθεί και μεγαλώσει και είχε υπηρετήσει για ένα χρονικό διάστημα ως ιερέας στο χωριό μας τον Γέρμα, το οποίο υπεραγαπούσε. Ήταν ο πρωτότοκος γιος πολυμελούς αγροτικής οικογένειας και γι’ αυτό είχε αναγκασθεί να εργαστεί σκληρά στα πατρικά του κτήματα από την παιδική του ηλικία. Μετά την αποφοίτησή του από το Δημοτικό σχολείο του Γέρμα είχε φοιτήσει μερικά χρόνια στο Γυμνάσιο της Καστοριάς.

Η σεβαστή πρεσβυτέρα του κατάγεται από το χωριό Κορομηλιά. Μαζί της απόκτησε δύο άξια τέκνα, τον Στέργιο που ασχολείται επιτυχώς με την κατεργασία της Γούνας και τον Λευτέρη που είναι άριστος ιατρός Ορθοπεδικός στη Θεσσαλονίκη.
Ο μακαριστός Παπα-Γιώργης ευτύχησε να δει εγγόνια και δισέγγονα. Τα μέλη τής οικογενείας του, οι συγγενείς του και όλοι οι συγχωριανοί του Γερμανιώτες θρηνούμε για τη θανή του κι ευχόμαστε να κατατάξει ο Πανάγαθος Θεός μας την ψυχή του μετά των Αγίων Του.
Αιωνία η μνήμη του μακαριστού ιερέως Γεωργίου Στ. Παπαδημητρίου.

Γεώργιος Αλεξίου

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια