Απαντήσεις για το τραγικό δυστύχημα της Βέροιας - OlaDeka

Απαντήσεις για το τραγικό δυστύχημα της Βέροιας

Στον εισαγγελέα σήμερα ο οδηγός του φορτηγού και ο υπεύθυνος της εταιρίας. Δεν κινδυνεύουν τα δύο μωρά που τραυματίστηκαν στη φονική καραμπόλα.

Ο 39χρονος Ρουμάνος, οδηγός του φορτηγού οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Βέροιας όπου αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ενώ ο υπεύθυνος της αναδόχου εταιρία εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία Οδό, κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το φορτηγό ήταν φορτωμένο με εμπόρευμα βάρους 19 τόνων. Ο οδηγός υποστήριξε κατά την προανάκριση, ότι τα φρένα του είχαν «μπλοκάρει». Ωστόσο, ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, όπως το να αποκοιμήθηκε ο οδηγός.

Στον κόμβο της Βέροιας, εκτελούνταν έργα στη ΔΕΗ και αυτοκίνητα ήταν σταματημένα στο σημείο. Το φονικό δυστύχημα συνέβη στις 10:20 της Κυριακής στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Αρχικά το φορτηγό έπεσε πάνω σε ένα ΙΧ. Ακολούθησε έκρηξη, από τον οποία απανθρακώθηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Η φονική πορεία του φορτηγού δεν σταματά, συνεχίζει και στο δυστύχημα ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 οχήματα. Χάος και πανικός. Αυτοκίνητα μετατρέπονται σε άμορφες μάζες.

Η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, σπεύδουν στο σημείο και ξεκινούν προσπάθειες απεγκλωβισμού. Ανασύρουν τέσσερις νεκρούς και αρχίζει η μεταφορά των 30 τραυματιών στα νοσοκομεία.

Ενας 60χρονος άνδρας, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πολύνεκρο τροχαίο και ήταν πολυτραυματίας, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Εξέπνευσε στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ανεβάζοντας τον αιρθμό των νεκρών στους πέντε.

Δεν κινδυνεύει η ζωή των δύο μωρών, τα οποία τραυματίστηκαν στη φονική καραμπόλα.
Οι μαρτυρίες των ανθρώπων

Ανθρωποι που βρέθηκαν στο σημείο, κάνουν λόγο για υπερβολική ταχύτητα του οδηγού.

«Ημασταν σταματημένοι μαζί με τα άλλα αυτοκίνητα… Ξαφνικά είδαμε τη νταλίκα να έρχεται κατά πάνω μας… Δε σταματούσε…Χτυπούσε τα αυτοκίνητα, περνούσε από πάνω τους, σκότωνε ανθρώπους… Δε σταματούσε με τίποτα… Την είδα να έρχεται… πρέπει να έτρεχε με πάνω από 100 χιλιόμετρα την ώρα… »

Αλλοι υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε σήμανση στο σημείο όπου εκτελούνταν τα έργα.

««Ημασταν σταματημένοι και βγήκαμε από τα αυτοκίνητα -συνεχίζει- και περιμέναμε πότε θα ανοίξει ο δρόμος. Εγώ σταμάτησα επειδή είδα και τους άλλους σταματημένους… Αν υπήρχε κάποιος να μου κάνει σήμα; Δεν πρέπει να υπήρχε.Δεν υπήρχαν κώνοι, δεν υπήρχαν προειδοποιητικά».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria