Πέντε οι νεκροί από το δυστύχημα στην Εγνατία Οδό - OlaDeka

Πέντε οι νεκροί από το δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

Ενας τραυματίας του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία, κατέληξε ανεβάζοντας στους 5 τον αριθμό των νεκρών. Δύο μωρά, 6 μηνών και 1,5 έτους, μεταξύ των τραυματιών.

Αργά το απόγευμα, όπως έγινε γνωστό ένας τραυματίας από το δυστύχημα στην Εγνατία Οδό, κατέληξε στο χειρουργείο,ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους πέντε. Στους 30 ο αριθμός των τραυματιών, ανάμεσα τους και δύο μωρά, έξι μηνών και 1,5 ετών, τα οποία είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός του φορτηγού, σύμφωνα με την αστυνομία, επικαλέστηκε πρόβλημα στα φρένα.

Η τραγωδία συνέβη στις 10:20 το πρωί όταν το φορτηγό αυτοκίνητο, που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας, με οδηγό τον 39χρονο, προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 οχήματα, τα οποία σχημάτισαν μια «μάζα», ενώ κάποια πήραν φωτιά. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για τον απεγκλωβισμό των ατόμων από τα αυτοκίνητα.

Αρχικά από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί.

Δύο γυναίκες ηλικίας 53 ετών, ένας άνδρας 42 ετών και ένας Βούλγαρος, η ηλικία του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.Αργά το απόγευμα, κατέληξε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια εγχείρησης, ακόμη ένας άνδρας που ήταν σοβαρά τραυματισμένος.

Στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν, τόσο με ασθενοφόρα όσο και με ιδιωτικά οχήματα, περίπου 30 τραυματίες.

Από την αστυνομία συνελήφθη ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού, καθώς και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών.

Κατά την προανάκριση, ο οδηγός υποστήριξε πως είδε την ηλεκτρονική πινακίδα που προειδοποιούσε τους οδηγούς για έργα στην περιοχή, είδε και τους δύο σημαιοφόρους, όμως τα φρένα του είχαν «μπλοκάρει».

Στην αστυνομία υποστήριξε πως δεν μπορούσε να ελαττώσει ταχύτητα και σε συνδυασμό με το κατηφορικό τού οδοστρώματος, προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.

Τόσο ο 39χρονος οδηγός, όσο και ο 42χρονος υπεύθυνος της εταιρίας κρατούνται στην αστυνομία και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Βέροιας.

Η δικογραφία σχηματίστηκε και ο οδηγός του φορτηγού κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ ο υπεύθυνος της αναδόχου εταιρία εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία Οδό, κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών. Σύμφωνα με την αστυνομία, το φορτηγό αυτοκίνητο ήταν γεμάτο εμπορεύματα βάρους, 19 τόνων.

Η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, διεξάγεται πλέον κανονικάκαι στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria