Υποθαλάσσια… Αμφίπολη στα Αντικύθηρα! - OlaDeka

Υποθαλάσσια… Αμφίπολη στα Αντικύθηρα!

Υποθαλάσσια… Αμφίπολη στα Αντικύθηρα!

Σε υποθαλάσσια… Αμφίπολη ενδέχεται να εξελιχθούν τα Αντικύθηρα, με την Πολιτεία να έχει απαγορεύσει οποιαδήποτε αναφορά στα ευρήματα μέχρι να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Κατά τη διάρκεια της υπερσύγχρονης υποβρύχιας έρευνας που συντελείται από τις 15 Σεπτεμβρίου στο ναυάγιο των Αντικυθήρων προέκυψαν νέοι θησαυροί αλλά και σημαντικά ευρήματα, που ίσως οδηγήσουν σε ένα καινούργιο ανασκαφικό μέτωπο.

Η έρευνα γίνεται υπό την εποπτεία της διεύθυνσης εφορίας ενάλιων αρχαιοτήτων, με την συμμετοχή διεθνούς ομάδας αρχαιολόγων. Ευρήματα που ωστόσο παραμένουν στο σκοτάδι ωσότου ανακοινωθούν από…επίσημα χείλη, όπως δήλωσε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος του ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», στη χθεσινή εκδήλωση στο Καψάλι των Κυθήρων

Σύμφωνα με το Έθνος, ο κ. Λασκαρίδης αποκάλυψε πως απαγορεύεται οποιαδήποτε αναφορά στα νέα ευρήματα κάνοντας λόγο ακόμη και για καθεστώς λογοκρισίας από πλευράς της πολιτείας που καθυστερεί σκοπίμως τις ανακοινώσεις.

Τις δηλώσεις του κ. Λασκαρίδη περί ύπαρξης επιβεβαίωσε και η διευθύντρια της εφορίας ενάλιων ανασκαφών, Αγγελική Σίμωση, που έχει και την εποπτεία όλης της αποστολής, ζητώντας υπομονή, καθώς η διαφορά της εδώ ανασκαφής με την Αμφίπολη είναι ότι εδώ είναι θάλασσα.

«Εδώ οι άνθρωποι βουτούν στα 50 μέτρα. Υπάρχουν ευρήματα σημαντικά θα γίνουν ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα μετά το τέλος της ανασκαφής όπως θα έχουμε μπορέσει να αναλύσουμε τις νέες ανακαλύψεις» είπε η κ. Σίμωση.

CRASHONLINE
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria