Μάκης Λαγγιώτης: «Ο κλάδος της γούνας είναι ευάλωτος» - OlaDeka

Μάκης Λαγγιώτης: «Ο κλάδος της γούνας είναι ευάλωτος»

Μάκης Λαγγιώτης: «Ο κλάδος της γούνας είναι ευάλωτος»
Δείτε και ΕΔΩ δικό μας άρθρο που προηγήθηκε.

Την ανάγκη …θωράκισης των μεταφορών γουναρικών κατέδειξε το περιστατικό της «κινηματογραφικής» ληστείας που σημειώθηκε στην περιοχή των Οινοφύτων ταξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, οπότε τρεις άγνωστοι – οι δύο εκ των οποίων φορούσαν αστυνομικοί στολή – απήγαγαν τον οδηγό της νταλίκας που ήταν φορτωμένη με γουναρικά και, στη συνέχεια, έκλεψαν το όχημα και το περιεχόμενό του.

Το φορτηγό και το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου βρέθηκε τελικά, χάρη στη μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από την αστυνομία, με τη συνδρομή και εναέριων μέσων, στον Ασπρόπυργο Αττικής, ενώ η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν τόσο οι δράστες όσο και τα γουναρικά που εκλάπησαν.

Με αφορμή, λοιπόν, το εν λόγω περιστατικό, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών έκρινε σκόπιμο να ξεκινήσει μία συζήτηση με στόχο τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της μεταφοράς των εμπορευμάτων και τα θέματα της ασφάλισής τους, αφού πολλά από τα μεταφερόμενα γουναρικά δεν ήταν ασφαλισμένα.

«Έχουμε προβληματιστεί πάρα πολύ από τα τελευταία γεγονότα του κλάδου της γούνας και, για αυτό τον λόγο, καλέσαμε μία συνάντηση όλων των γουνοποιών, παρουσία νομικού, έτσι ώστε να εκφραστούν απόψεις και θέσεις για τα θέματα ασφάλειας. Θεωρούμε ότι ο κλάδος είναι ευάλωτος και πρέπει να βρούμε λύσεις που θα εξασφαλίσουν ότι στο μέλλον δεν θα έχουμε παρόμοια γεγονότα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓ Μάκης Λαγγιώτης και πρόσθεσε: «Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αυτοκριτική μας για το όλο φάσμα της διαχείρισης και διακίνησης των εμπορευμάτων μας. Μια αυτοκριτική που θα αφορά τον ίδιο μας τον εαυτό αλλά και τις διαδικασίες που εφαρμόζουμε».
Ο κ. Λαγγιώτης, πάντως, δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες σε καμία πλευρά, με το δεδομένο ότι πολλές πτυχές της όλης ιστορίας είναι ακόμη άγνωστες, ενώ εξέφρασε τη συμπαράσταση του οργάνου που εκπροσωπεί στους γουνοποιούς που έχασαν τα εμπορεύματά τους.ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria