ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αρχική » Διάφορα » ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Από τις 20 έως τις 25 Οκτωβρίου δολοφονήθηκαν με φόλα πολλά αδέσποτα σκυλιά και γάτες, τουλάχιστον 10 στην περιοχή Χλόης και 4 στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Ντόλτσο, αλλά και στα γύρω χωριά, Αμπελόκηποι, Μηλίτσα, Δισπηλιό, Αργος Ορεστικό. Ανάμεσά τους ζώα στειρωμένα και φιλήσυχα, που δεν πείραζαν κανένα, που ζούσαν διακριτικά εκτός των
κεντρικών δρόμων και που τα φρόντιζαν φιλόζωοι.

Είναι προφανές ότι υπήρξε κάποιος κεντρικός σχεδιασμός, ότι κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν επιχείρηση «καθαριότητας» στην πόλη, αφού τα ζώα γι αυτούς δεν είναι ψυχές ζωντανές, αλλά σκουπίδια. Οι διωκτικές αρχές δεν ασχολήθηκαν με τα εγκλήματα αυτά, αν και είναι νωπή ακόμα η μελάνη της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Κουτζαμάνη, που με παραγγελία της προς τις εισαγγελίες εφετών της χώρας ζήτησε να εξετάζονται άμεσα και με προσοχή κάθε είδους πληροφορίες – καταγγελίες, απ’ όπου κι αν προέρχεται, αναφορικά με περιστατικά κακοποίησης ζώων και σε περίπτωση που διαπιστώνουν παραβάσεις του νόμου, να προχωρούν ακόμα και στην σύλληψη του δράστη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ανάλογες οδηγίες έχουν σταλεί κατ΄ επανάληψη και από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ προς τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα. 
Όσο για τον κ. Δήμαρχο θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε εάν προέβη στις δέουσες ενέργειες, ώστε να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, αφού εκ του νόμου ο Δήμος έχει την ευθύνη για την προστασία των αδέσποτων. Καταγγείλατε κ. Δήμαρχε, ως οφείλατε, στην αστυνομία τα εγκλήματα αυτά, ειδοποιήσατε την Δ/ση κτηνιατρικής για τοξικολογική εξέταση των νεκρών ζώων, ενημερώσατε τους πολίτες, εκδώσατε κάποιο καταδικαστικό ψήφισμα; Ρητορική η ερώτησή μας προφανώς, αφού αγνοήσατε πλήρως το θέμα.
 Σας διαβεβαιώνουμε ότι τα εγκλήματα αυτά δεν θα μείνουν κλεισμένα σαν επτασφράγιστο μυστικό στην μικρή μας κοινωνία, θα φροντίσουμε να τα μάθει όλη η Ελλάδα, αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος. Όσο για τους δολοφόνους θέλουμε να τους υπενθυμίσουμε την τιμωρία τους: φυλάκιση 1 έως 5 χρόνια, χρηματική ποινή 5.000 έως 15.000 ευρώ και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε δολοφονημένο ζώο ! Ελπίζουμε ότι, έστω και τώρα, οι διωκτικές αρχές θα παρέμβουν, ώστε να οδηγηθούν οι δράστες στην δικαιοσύνη.

Φιλοζωικός Σύλλογος Καστοριάς

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια