Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ - OlaDeka

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Έκτακτη συνεδρίαση μελών του Επιμελητηρίου Καστοριάς και γουνοποιών εκθετών πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι μετά τον αποκλεισμό των Ελλήνων γουνοποιών από του Κινέζους για την έκθεση του Χονγκ Κονγκ.

Είναι γνωστό ότι το Ελληνικό κράτος επιδοτούσε έως πέρυσι τις κατασκευές των Ελλήνων εκθετών που συμμετείχαν στη
συγκεκριμένη έκθεση.  Τα ποσά όμως που αναλογούσαν στην κρατική επιδότηση (50%) δεν έφτασαν ποτέ στα ταμεία της εν λόγω έκθεσης. Το Ελληνικό κράτος κατάργησε τον ΟΠΕ φορέα με τον οποίο διένειμε την επιδότηση, και έτσι τα ποσά δεν δόθηκαν ποτέ. Αποτέλεσμα να φανεί η Ελληνική αποστολή ως ένας μπαταχτσής πιστολάς που δεν έχει ίχνος φερεγγυότητας.

Έτσι οι Κινέζοι με τη σειρά τους απέκλεισαν τους Έλληνες επιχειρηματίες από την φετινή εκθεσιακή διοργάνωση στέλνοντας τους απαγορευτικό μέχρι να πληρωθεί το περσινό φέσι του ΟΠΕ. Ενός φορέα δηλαδή που δεν υπάρχει πια και έχει ως διάδοχο έναν νέο φορέα που ονομάζεται Enterprise Greece ο οποίος βρίσκεται στα γενοφάσκια του και το μόνο που μπόρεσε το επιμελητήριο Καστοριάς να αποσπάσει από αυτόν ήταν μια προφορική υπόσχεση ότι εν καιρό θα πληρώσει τα περσινά χρωστούμενα (για να μας δεχτούν οι Κινέζοι αν μας συγχωρήσουν) αλλά τώρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Με αυτή την κατάσταση να επικρατεί το μόνο που θα μπορούσε να γίνει ήταν να μπουν τα λεφτά από την τσέπη των γουναράδων που συμμετείχαν στην περσινή έκθεση του Χονγκ Κονγκ που έμεινε απλήρωτη στο ύψος που αφορούσε το μερίδιο της επιδότησης του Ελληνικού κράτους.

Γουναράδες, KOURAGIO….

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria