ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑ – ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ – ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ. Του Πάνου Κρίκη - OlaDeka

ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑ – ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ – ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ. Του Πάνου Κρίκη

ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑ – ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ – ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ. Του Πάνου Κρίκη
ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑ: Είναι η ξενική κυριαρχία και διοίκηση, είναι το να υποτάσσεται η οικονομική, πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική κλπ, ζωή μιας χώρας σε ξένη χώρα, σε ξένους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, σε ξένα συμφέροντα. Η Ελλάδα, από το 1821 ξενοκρατείται συνεχώς και αδιάλειπτα, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα και γραφόμενα.
ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ως μισελληνισμός, χαρακτηρίζεται το κράτος, ή τα επώνυμα ξένα ηγετικά πολιτικά στελέχη και τα πρόσωπα που μισούν την Ελλάδα και τους

Έλληνες. Την μισούν και την ζηλεύουν για τον πολιτισμό της, την αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία, την προσφορά της στον παγκόσμιο πολιτισμό, στις τέχνες και επιστήμες, στο σύνολο της πνευματικής παράδοσης και δημιουργίας του λαού της από τον Όμηρο και ως τα χρόνια που κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους.

ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ: Είναι η υποδούλωση, η υποταγή σε κάποιο ισχυρότερο κράτος ή ξένη δύναμη.
Φίλε αναγνώστη/στρια,
Η ξενοκρατία, η υποτέλεια και ο μισελληνισμός ποτέ μην ξεχνάς ότι προκάλεσαν τερατογένεση  στην Ελλάδα: το μεταπολεμικό μεταπρατικό Ελληνικό κράτος, τη μετανάστευση, τη γιγάντωση της Δημόσιας Διοίκησης για την απορρόφηση των κομματικών φίλων και οπαδών, τη διαφθορά και τη διαπλοκή, το παρασιτικό ψευτοκαπιταλισμό, τα πελατειακά κόμματα, την παχυδερμική γραφειοκρατία, τις συντεχνίες, την υπερχρέωση, την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κατάρρευση και στο βάθος μόνιμα πλέον το φάσμα της Εθνικής χρεοκοπίας.

Χωρίς αναζήτηση και θαρραλέα αναγνώριση των ιστορικών αιτίων που προκάλεσαν την διαδοχική συρρίκνωση του Ελληνισμού και την σημερινή πολιτική, οικονομική και κοινωνική ξένη εξάρτηση και παρακμή του, χωρίς τον συσχετισμό της ξενοκρατίας με τον πολιτικό εκφαυλισμό που μόλυνε τελικά ολόκληρο το κοινωνικό σώμα – η  εξάρτηση διαφθείρει την εξουσία, η εξουσία εξαχρειώνει το κράτος, το κράτος εκχυδαΐζει τον πολίτη –, είναι μάταιη κάθε προσπάθεια για εξυγίανση, ανόρθωση και μεγαλούργημα.   
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria