Καστοριά: Κινδυνεύουν έργα του Δήμου μας λόγω μη δημοπράτησής τους! - OlaDeka

Καστοριά: Κινδυνεύουν έργα του Δήμου μας λόγω μη δημοπράτησής τους!

Καστοριά: Κινδυνεύουν έργα του Δήμου μας λόγω μη δημοπράτησής τους!

Αρκετά έργα του Δήμου Καστοριάς που βρίσκονται σε εξέλιξη, κινδυνεύουν να απενταχθούν, λόγω του ότι οι φάκελοι που είχε υποβάλει η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν περιείχαν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού-Ανάπτυξης-Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μιχάλης Μπινιάκος, πρόκειται για 15 τουλάχιστον έργα τα οποία υπήρχε προέγκριση, αλλά δεν είχε γίνει η διαδικασία δημοπράτησής τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τώρα να χαθούν.

« Η κυριότερη αδυναμία που παρουσίασαν οι δικοί μας φάκελοι ήταν στοιχεία ανωριμότητας. Έλειπαν κάποιες βασικές αδειοδοτήσεις, κάποιες μελέτες και αυτό ήταν το πρώτο κριτήριο που χρησιμοποίησε η Διαχειριστική Αρχή τόσο του δικού μας ΠΕΠ όσο και των υπολοίπων, για να απαντέξει συγκεκριμένα προγράμματα και παρεμβάσεις.

Τα τρία από αυτά που κινδυνεύουν να χαθούν, είναι αποχετεύσεις ομβρίων υδάτων σε Μεσοποταμία, Πολυκάρπη και Μαυροχώρι. Από αυτά έλειπαν οι άδειες της διεύθυνσης Υδάτων. Ήταν ένα βασικό στοιχείο. Οπότε σχεδόν χάσαμε τρία εκατομμύρια με μια πολύ απλή αλλά βασική έλλειψη από τον φάκελο.

Υπήρχε ίσως μια ολιγωρία όπως είναι στην περίπτωση του Σιδηροχωρίου. Θα μπορούσε να είχε δημοπρατηθεί ένα κομμάτι και ίσως να ολοκληρωθεί όπως είχε αρχικά μελετηθεί η παρέμβαση. Στη συνέχεια όμως, αποφασίστηκε να γίνει τροποποίηση της μελέτης , διευρύνθηκε λίγο το αντικείμενο και από καθυστέρηση σε καθυστέρηση, χάσαμε τις ημερομηνίες.

Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria