Οι τοπ χειμερινοί προορισμοί - OlaDeka

Οι τοπ χειμερινοί προορισμοί

Οι τοπ χειμερινοί προορισμοί

Οι εποχές αλλάζουν και μαζί με αυτές και οι προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών όσον αφορά τους προορισμούς που επιλέγουν να επισκεφτούν. Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Ελλήνων για τους επερχόμενους χειμερινούς μήνες, η μέση τιμή του δίκλινου δωματίου και η διαφορά της σε σχέση με το περασμένο έτος περιλαμβάνονται στον Κατάλογο Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index, tHPI) για τον μήνα Οκτώβριο 2014.

Αυτοί είναι λοιπόν οι δημοφιλέστεροι χειμερινοί προορισμοί:

Πέρα από τους παραδοσιακά χειμερινούς προορισμούς, όπως η Αράχοβα, το Μέτσοβο και το Μεγάλο Πάπιγκο, με την άφιξη του φθινοπώρου και των πρώτων βροχοπτώσεων οι Έλληνες ταξιδιώτες αλλάζουν πορεία πλεύσης, αφήνουν πίσω τους τα νησιά και τις παραλίες, και κατευθύνονται σε προορισμούς όπως το Ναύπλιο, τα Ιωάννινα και η Καστοριά.

Η Αράχοβα έρχεται δεύτερη στις προτιμήσεις των Ελλήνων μετά το Ναύπλιο, παρότι είναι πρώτη στην αύξηση μέσης τιμής δίκλινου δωματίου ανά διανυκτέρευση, με ποσοστό 31% (95 ευρώ έναντι 66 ευρώ τον περασμένο Οκτώβριο).

Τη δεύτερη θέση στην αύξηση των μέσων τιμών την καταλαμβάνουν το Μεγάλο Πάπιγκο στα Ζαγοροχώρια και η Σπάρτη, με ποσοστό 24%.

Την ίδια στιγμή, τα Ιωάννινα καταλαμβάνουν την τρίτη θέση στην προτίμηση των Ελλήνων και αποτελούν έναν από τους χειμερινούς προορισμούς που σε σύγκριση με το 2013 παρουσιάζουν μείωση της μέσης τιμής ανά διανυκτέρευση με ποσοστό 7% (70 ευρώ έναντι 75 ευρώ τον περασμένο χρόνο). Στο ίδιο μοτίβο, της μείωσης, και η Ξάνθη, με το ποσοστό να αγγίζει το 14% (58 ευρώ έναντι 66 ευρώ τον Οκτώβριο του 2013).

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίοπτη θέση στη λίστα των προτιμήσεων των Ελλήνων καταλαμβάνουν και τα Τρίκαλα Κορινθίας. Την ίδια στιγμή ωστόσο παρουσιάζουν μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις μέσων ξενοδοχειακών τιμών σε σχέση με τον ίδια μήνα του προηγούμενου έτους, της τάξεως του 17% (95 ευρώ έναντι 79 ευρώ το περασμένο έτος).

*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago μετά τη σύγκριση τιμών από 175 και πλέον online booking sites.

*Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί προκύπτουν από τις αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών από την 1η Αυγούστου μέχρι τις 8 Οκτωβρίου για την ταξιδιωτική περίοδο 1η Οκτωβρίου – 31 Δεκεμβρίου.
Trivago, newmoney.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria