Καστοριά: «Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά ..» - OlaDeka

Καστοριά: «Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά ..»

Καστοριά: «Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά ..»

«Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά …» Αυτό το μήνυμα διαβάζαμε καθημερινά σαν μικροί μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων. Στους τοίχους των διαδρόμων και στις τάξεις υπήρχαν ρητά που τα συλλαβίζαμε, περνώντας από δίπλα τους βιαστικά και αδιάφορα, συναντώντας στη συνέχεια τις μορφές των Ηρώων του ’21.

Από τότε πέρασε αρκετός καιρός – μισός αιώνας και βάλε – κι’ από μικρά παιδιά διαβήκαμε το δρόμο της ζωής, συν τύχη και θεώ, και να ‘ρθει η ώρα να ξανασκεφθούμε το ρητό, για τη μισή αρχοντιά, σε μια πόλη που από τα διαφημιστικά έντυπα η αρχόντισσα Καστοριά ρεκλαμάρει κάθε τόσο, σαγηνεύοντας τους μελλοντικούς επισκέπτες.

Το ρητό κουβαλά από μόνο του μια αλήθεια. Μαζί μ’ αυτή προσθέσαμε την υπόσχεση ως εθελοντές παντός καιρού να δώσουμε χέρι βοήθειας στον Δήμο, να φανούμε χρήσιμοι, να συμπαρασταθούμε στην προσπάθεια που καταβάλλει.

Συνηθίζουμε να σφάλουμε όταν νομίζουμε ότι όλα τα κοινά ζητήματα είναι υπόθεση του Δήμου να τα επιλύει. Ένα μέρος αυτών, ναί, αλλά στα καθημερινά, τα απλά, αυτά που γίνονται στο δρόμο της γειτονιάς μας έχουμε σημαντικό μερίδιο ευθύνης.

Γι’ αυτό σκεφτήκαμε πως πρέπει να φερθούμε διαφορετικά και, μέσα από την ιδέα του εθελοντισμού, να βρούμε τρόπο ν’ αλλάξουμε, να βελτιώσουμε τη σχέση ανάμεσα στο Δήμο και στους δημότες του.

Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Ανέστη Αγγελή, τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας Νικ. Φωτιάδη, τον Πασχάλη Μάσσα και τους άξιους συνεργάτες του προσωπικού καθαριότητας για την κοινή απόφαση να καθαριστεί ο χώρος του αλσυλίου «Παναγιά Φανερωμένη» με τη βοήθεια ολονών που πραγματοποιήθηκε την 2α Οκτωβρίου 2014.

Το επόμενο κοινό βήμα – συνεργασία, είναι ο καθαρισμός της πλατείας Αγίου Μηνά.

Ζητούμε εθελοντές, συνεργάτες, εθελοντές και εθελόντριες.

 ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria