Οι ευρωβουλευτές ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού καταψήφισαν πρόταση για τις γερμανικές αποζημιώσεις - OlaDeka

Οι ευρωβουλευτές ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού καταψήφισαν πρόταση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Οι ευρωβουλευτές ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού καταψήφισαν πρόταση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ;

Oι ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, και του Ποταμιού καταψήφισαν την πρόταση για διοργάνωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις! Έτσι όχι μόνο η Ελληνική Πολιτεία δεν κάνει τίποτα για να πάρει πίσω τα χρωστούμενα αλλά εμποδίζει και την οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται προς αυτή την κατέυθυνση.

Τα δύο κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με την βοήθεια του νέου πολιτικού “εξαρτήματος” του Ποταμιού πιστά στις εντολές των ξένων με την κίνηση αυτή απέδειξαν ότι ουδέποτε πρόκειται να υπάρξει απαίτηση των γερμανικών αποζημιώσεων όσο αυτά βρίσκονται στην εξουσία. Χωρίς ίχνος ντροπής γδέρνουν καθημερινά τον Έλληνα πολίτη, του ποδοπατούν την αξιοπρέπεια, του παίρνουν το σπίτι και τις καταθέσεις μέσω ληστρικής “τουρκικού” τύπου φορολόγησης (όπως επί Τουρκοκρατίας), τον οδηγούν στην απαξίωση και στην αυτοκτονία,και του στερούν το δικαίωμα να ζητήσει και αυτά που δικαιούται. Προφανώς τις αποζημιώσεις δεν έχει βρεθεί ακόμα ο κυβερνήτης που θα τις ζητήσει.

Σκληρή μάχη προκειμένου να γίνει δεκτή η πρότασή του για διοργάνωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις έδωσε στις Βρυξέλλες στις 07/10/2014, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες και Ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ως γνωστόν, ο Νότης Μαριάς είχε υποβάλλει την πρόταση του μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 24/9/2014.

Η πρόταση του Νότη Μαριά τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία στην κλειστή συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 07/10/2014 και υπερψηφίστηκε μόνο από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές και την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά.

Την καταψήφισαν η K.O. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο συμμετέχει η ΝΔ, η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην οποία συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και οι Πράσινοι.

Συγκεκριμένα, ΝΑΙ ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Κατρούγκαλος, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, του ΚΚΕ Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, των ΑΝΕΛ, Νότης Μαριάς και της Χ.Α., Ελευθέριος Συναδινός, Λάμπρος Φουντούλης, Γιώργος Επιτήδειος.

ΌΧΙ, ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος, Θοδωρής Ζαγοράκης, της ΕΛΙΑΣ, Εύα Καϊλή, Νίκος Ανδρουλάκης και του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης, Μιλτιάδης Κύρκος.

Ανακοίνωση για το ζήτημα έβγαλε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης στην οποία λέει: «Στις 14/7 ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς θέτει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στις 24/9 θέτει το θέμα στους συντονιστές επιτροπών αναφοράς. Στις 1/10 θέτει και το ζήτημα επιστροφής αρχαιολογικών θησαυρών. Εν συνεχεία η πρόταση του κ. Μαριά, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, μπαίνει ως θέμα για ψηφοφορία στην κλειστή συνεδρίαση των συντονιστών αναφοράς στις 7 Οκτωβρίου. Οι ευρωβουλευτές που καταψηφίζουν είναι ο Μανόλης Κεφαλογιάννης, ο Γιώργος Γραμματικάκης ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιώργος Κύρτσος, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η Εύα Καϊλή, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, η Μαρία Σπυράκη και o Μίλτος Κύρκος. Γιατί ; Οι συντοπίτες μας ευρωβουλευτές κ.κ Κεφαλογιάννης, Γραμματικάκης και Ανδρουλάκης οφείλουν να μας απαντήσουν».

Στην Επιτροπή Αναφορών συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς οι Εύα Καϊλή (ΕΛΙΑ), Νότης Μαριάς (ΑΝΕΛ), Σοφία Σακοράφα (ΣΥΡΙΖΑ), Κωνσταντίνα Κούνεβα (ΣΥΡΙΖΑ), Μιλτιάδης Κύρκος (ΠΟΤΑΜΙ), Σωτήρης Ζαριανόπουλος (ΚΚΕ).

Η απάντηση της ΝΔ

«Κάποιοι, ευρισκόμενοι σε προφανή σύγχυση έχουν μπερδέψει το χώρο που βρίσκονται. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι χώρος σοβαρής πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά και συνεργασιών για ευρωπαϊκά θέματα και όχι πεδίον δόξης λαμπρό του άκρατου λαικισμού τους για εσωτερική και μόνο κατανάλωση. Ο κ Μαριάς σε μία Επιτροπή ήσσονος σημασίας (την επιτροπή αναφορών του ΕΚ), που σκοπό έχει να καταγράφει τα αιτήματα και τις αναφορές των Ευρωπαίων Πολιτών για διάφορα θέματα και στην οποία δεν μετέχει ευρωβουλευτής της ΝΔ, έκανε μία παρέμβαση για τις πολεμικές αποζημιώσεις. Για την πρωτοβουλία του αυτή δεν ενημέρωσε κανέναν. Δεν ζήτησε τη συμπαράσταση και την βοήθεια κανενός Έλληνα ευρωβουλευτή», σημειώνει η ΝΔ. «Ο λόγος προφανής. Να δημιουργήσει ανύπαρκτο θόρυβο. Για το ένα λεπτό δημοσιότητας», συνεχίζει.

Δηλαδή για την ΝΔ οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι απλός θόρυβος, δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε. Μα από απλό θόρυβο ξεκινάνε όλα.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς, ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση του στην Ολομέλεια της Επιτροπής Αναφορών προκειμένου να υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία και να διαφανεί δημόσια η θέση κάθε Πολιτικής Ομάδας και κάθε Ευρωβουλευτή.

Μετά από συνεχείς αντεγκλήσεις του Νότη Μαριά με την Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Αναφορών, τα υπέρ του μνημονίου και των μνημονίων γενικά, Ευρωπαϊκά κόμματα ανέκρουσαν πρύμνα, άλλαξαν τη στάση τους και προκειμένου να μην εκτεθούν δημόσια δέχθηκαν το ζήτημα της δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις να παραμείνει ανοικτό στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Αναφορών, ενόψει της διοργάνωσης των δημοσίων ακροάσεων κατά το β’ εξάμηνο του 2015.

Μετά την στάση των μνημονιακών κομμάτων (και λοιπών βοηθών) στο θέμα των αποζημιώσεων γίνεται κατανοητό ποια θα είναι και στάση τους για το ζήτημα επιστροφής αρχαιολογικών θησαυρών. Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 8000 αρχαιότητες και κειμήλια έχουν πάει στην Γερμανία από τις κλοπές των Ούνων κατά την διάρκεια της Κατοχής. Είναι και το Μουσέιο της Περγάμου στο Βερολίνο που ζει απο τις ελληνικές αρχαιότητες, ίσως θα έπρεπε να πούμε στην κυρία Αμάλ Κλούνεϊ να αναλάβει και αυτές.

Εν κατακλείδι αυτοί θα ζητήσουν διαγραφή χρέους από τους Γερμανούς;

 defencenet

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria