80.000 προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ: Οι φορολογούμενοι ΔΕΝ δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση! - OlaDeka

80.000 προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ: Οι φορολογούμενοι ΔΕΝ δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση!

Στις 80.000 περίπου φθάνουν οι προσφυγές που κατέθεσαν οι πολίτες κατά του ΕΝΦΙΑ. Πρόκειται για τη μαζικότερη κινητοποίηση πολιτών που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, εναντίον της φορολογίας!
Πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα, Σύλλογοι και φορείς διαφόρων κατηγοριών,

διαμαρτύρονται για την υπερβολική φορολόγηση προβάλλοντας λόγους αντισυνταγματικότητας του νόμου, ή ακόμη και αντισυνταγματικών αποτελεσμάτων που προκαλεί η εφαρμογή του.

Το μέγεθος της αντίδρασης των φορολογούμενων πολιτών, εξέπληξε το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, έντρομο, αναγκάστηκε να εκδώσει ειδικό εγκύκλιο για την υποδοχή και την ταξινόμηση των προσφυγών αυτών.
Καθώς είναι πρωτόγνωρες αυτού του είδους αντιδράσεις της κοινωνίας, αλλά καθώς επίσης η διαδικασία των “ενδικοφανών προσφυγών” εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην πράξη, είναι ακόμη άγνωστο το αποτέλεσμα που αυτές θα έχουν. Όμως, οι πολίτες, έχουν ήδη πετύχει τον πρώτο βασικό τους στόχο: Πέρασαν ένα μήνυμα αντίστασης και “μη ανοχής” προς την Κυβέρνηση. Δήλωσαν ότι η υπομονή και η ανοχή τους έχουν εξαντληθεί και ότι είναι πλέον αποφασισμένοι να αντιπαρατεθούν μαζικά απέναντι στην εξοντωτική πολιτική της Κυβέρνησης και την παράλογη και -συχνά- παράνομη φορολόγηση. Η αντιπαράθεση αυτή θα γίνει παντού: στους δρόμους, στα ΜΜΕ και τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, στις ΔΟΥ και -από τώρα- στα δικαστήρια. Πέρα απ’ όλα όμως, η αντιπαράθεση θα γίνει εκεί που η Κυβέρνηση τρέμει περισσότερο: στις κάλπες. Οι φορολογούμενοι ΔΕΝ δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.
Το κίνημα πολιτών “Έλληνες Φορολογούμενοι” νοιώθει απόλυτα δικαιωμένο από το αποτέλεσμα που είχαν οι πρωτοβουλίες που, πρώτο αυτό, ανέλαβε και οργάνωσε, προτρέποντας τους πολίτες να καταθέτουν προσφυγές εναντίον της παράνομης και της άδικης φορολόγησης. Νοιώθουμε ευγνωμοσύνη προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών που υιοθέτησε την πρακτική μας, ενέργεια που ενέπνευσε και άλλους μαζικούς φορείς, σε όλη τη χώρα, να πράξουν το ίδιο.
Βεβαίως, ο αγώνας κατά του ΕΝΦΙΑ δε σταματάει εδώ. Μάλιστα, θα λέγαμε ότι εδώ αρχίζει. Τις επόμενες βδομάδες, το κίνημα πολιτών “Έλληνες Φορολογούμενοι” θα ενημερώνει τους πολίτες των οποίων οι ενστάσεις θα απορριφθούν, για τις ενέργειες που θα μπορέσουν να κάνουν και θα τους εφοδιάσει με νομικά επιχειρήματα που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στις περαιτέρω ενέργειές τους. Βεβαίως, ελπίζουμε και ευχόμαστε πως η -θορυβημένη από τις προσφυγές- Κυβέρνηση, θα σπεύσει να δώσει η ίδια λύση στα τεράστια προβλήματα που προκαλεί η πρακτική της υπερβολικής, παράλογης και παράνομης φορολόγησης. Διαφορετικά, σε κάθε περίπτωση, θα βρίσκει τους πολίτες απέναντί της.

Το κίνημα πολιτών “Έλληνες Φορολογούμενοι” είναι πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2014. Οι θέσεις του κατά κύριο λόγο επικεντρώνονται στο φορολογικό ζήτημα, στην αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος και στη διαχείριση του δημοσίου χρέους. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.forologoumenoi.gr 
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria