ΜΑΣΤΙΓΑ: 100 καταγεγραμμένες επιθέσεις αδέσποτων σε ανθρώπους στην Καστοριά την τελευταία διετία!

Αρχική » Διάφορα » ΜΑΣΤΙΓΑ: 100 καταγεγραμμένες επιθέσεις αδέσποτων σε ανθρώπους στην Καστοριά την τελευταία διετία!

Περίπου 50 επιθέσεις αδέσποτων σκυλιών σε ανθρώπους και κυρίως σε παιδιά το 2013 και άλλες τόσες το 2014 κατέγραψαν τα στοιχεία του νοσοκομείου για το νομό Καστοριάς. Οι αριθμοί δικαιώνουν όλους τους διαμαρτυρόμενους πολίτες, που εδώ και χρόνια «φωνάζουν» για το πρόβλημα των αδέσποτων, χωρίς ωστόσο να εισακούονται από κανέναν.

Σύμφωνα, μάλιστα, με μια πρόχειρη καταγραφή που έγινε από το δήμο Καστοριάς, τα αδέσποτα σκυλιά μόνο στην πόλη ανέρχονται στα 100, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που είναι στο πρώην στρατόπεδο Μαθιουδάκη.

Η νέα δημοτική Αρχή προχώρησε, μάλιστα, σε ευρεία σύσκεψη οπότε αποφασίστηκε να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης του Κυνοκομείου το οποίο όμως θα λειτουργήσει – όπως προβλέπει ο νόμος – ως Καταφύγιο αδέσποτων σκυλιών, όπου τα ζώα δεν θα τοποθετούνται μόνιμα, αλλά θα φιλοξενούνται για λίγες ημέρες έως ότου γίνει ο εμβολιασμός τους και η διαδικασία της στείρωσης και, στη συνέχεια, θα απελευθερώνονται στο φυσικό περιβάλλον.

Με τον τρόπο αυτό, ο δήμος θεωρεί πως έστω και μακροπρόθεσμα το πρόβλημα θα λυθεί, αφού με τη διαδικασία της στείρωσης θα αποφευχθεί ο πολλαπλασιασμός τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι, όπως τονίστηκε, στη σύσκεψη δύο (2) αδέσποτα σκυλιά μέσα σε ένα χρόνο μπορούν να δημιουργήσουν περί τους 1.000 απογόνους!!!ΣΕΝΤΡΑ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια