Ο μεγιστάνας του Χόλλυγουντ Sam Simon αγόρασε εκτροφείο γουνοφόρων ζώων - OlaDeka

Ο μεγιστάνας του Χόλλυγουντ Sam Simon αγόρασε εκτροφείο γουνοφόρων ζώων

Ο μεγιστάνας του Χόλλυγουντ Sam Simon αγόρασε εκτροφείο γουνοφόρων ζώων

Ο μεγιστάνας του Χόλλυγουντ και συνδημιουργός της σειράς The Simpsons, Sam Simon, αγόρασε εκτροφείο τσιντσιλά στη Νότια Καλιφόρνια ως μέρος της προσπάθειας των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων να κλείσουν τις εγκαταστάσεις αναπαραγωγής.

Κατά τη συμφωνία, που όλες οι πλευρές περιέγραψαν ως εξίσου ωφέλιμη για όλους, η ενενηντάχρονη ιδιοκτήτρια Lurlie Adams πούλησε το εκτροφείο που δεν ήθελε πια για 50.000 δολάρια στον Simon, και τα 425 τσιντσιλά μεταφέρθηκαν σε πολύ μεγαλύτερα κλουβιά για όσο θα περιμένουν να υιοθετηθούν.

Επίσης, η San Diego Humane Society έλαβε δωρεά αξίας 100.000 δολαρίων από τον Simon ώστε να φροντίσουν τα γουνοφόρα ζώα, τα οποία θα δοθούν σε σπίτια για 25 δολάρια το καθένα.

Η ακτιβιστική ομάδα People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) η οποία βοήθησε στο παρασκήνιο της πώλησης, χαιρέτισε το κλείσιμο ενός από τα μεγαλύτερα εκτροφεία τσιντσιλά της Καλιφόρνια.

Η αντιπρόεδρος της PETA Lisa Lange, είπε πως η Adams, η οποία προσπαθούσε να πουλήσει το εκτροφείο επί τρία χρόνια, υπέγραψε συμφωνητικό που τη δεσμεύει ώστε η γη αυτή να μην μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί ποτέ για εκτροφή ζώων.

“Αυτή είναι η τελευταία ημέρα της κακοποίησής σας” είπε ο 59χρονος Simon στα ζώα την Τρίτη καθώς, συνοδευόμενος από μία νοσοκόμα, περπατούσε με κάποια αστάθεια ανάμεσα στις στενές σειρές των εγκαταστάσεων με κλουβιά από συρματόπλεγμα. “Αυτή είναι η πρώτη ημέρα της ελευθερίας σας”.

Η Adams και ο σύζυγός της άνοιξαν το Valley View Ranch στη Vista, περίπου 25 μίλια (40 χιλιόμετρα) βόρεια του Σαν Ντιέγκο το 1966 αφού ανταποκρίθηκαν σε μία διαφήμιση που τους υποσχόταν πως θα γίνουν εκατομμυριούχοι αν εξέτρεφαν τσιντσιλά.

Εκείνη είπε πως είχε άγνοια για τη συμμετοχή της PETA μέχρι και την πραγματοποίηση της συναλλαγής. “Δεν το είχα ανακαλύψει μέχρι σήμερα… ότι το κλείνουν και δίνουν για υιοθεσία τα ζώα” είπε την Τρίτη.

Ο Simon, που το βιογραφικό του κοσμούν βραβεία Emmy για τη δουλειά του στα Taxi, Cheers, The Garry Shandling Show και μισή ντουζίνα από άλλα, διαγνώστηκε το 2012 με μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου. Εδώ και πολύ καιρό δραστηριοποιείται σε φιλανθρωπικά έργα, ενώ είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν ζώα και παιδιά.

Τον Ιούνιο έσωσε έναν ινδικό ελέφαντα με το όνομα Sunder, που ήταν αλυσοδεμένος σε έναν ναό στην Ινδία, δαρμένος και πεινασμένος. Πριν από αυτό, ο ίδιος πλήρωσε για τη διάσωση και τη μεταφορά αρκούδων στη Georgia των Η.Π.Α..

“Έχω επιθυμία να βοηθώ τα ζώα” είπε ο Simon στη Reuters στο εκτροφείο. “Στο ερώτημα αν έχει νόημα οικονομικά κάτι τέτοιο, απαντώ πως είναι τα δικά μου χρήματα και θα κάνω ό,τι θέλω με αυτά. Είναι μία ακριβή απασχόληση που ξεκίνησα στο τέλος της ζωής μου”.

Τα τσιντσιλά μεταφέρθηκαν στο Oceanside και η San Diego Humane Society έχει αναλάβει την προετοιμασία τους για να υιοθετηθούν.

Μετάφραση: Έλλη Στούρνα

pageagainstfur.wordpress.com

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria