Βενιζέλος: Μπορεί η χώρα να πάει σε πρόωρες εκλογές - OlaDeka

Βενιζέλος: Μπορεί η χώρα να πάει σε πρόωρες εκλογές

Βενιζέλος: Μπορεί η χώρα να πάει σε πρόωρες εκλογές

Την εθνική στρατηγική για την έξοδο από την κρίση, παρουσίασε από το βήμα τη ΔΕΘ και την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι είναι πιθανό σενάριο η προσφυγή της χώρας σε πρόωρες εκλογές, δηλώνοντας πάντως πως στο ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε ερώτηση για το πότε θα τελειώσει η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, το αντέστρεψε, και διερωτήθηκε τι θα απαντούσε ο κ.Σαμαράς αν τον ρωτούσαν γιατί έχει «σύρει» τη ΝΔ σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Θύμισε για άλλη μια φορά ότι η συνεργασία πρώτα με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ δεν έγινε επί ημερών του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τότε στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Θύμισε ακόμα τη συνεργασία που πρότεινε μετά τις πρώτες εκλογές του 2012 και η οποία δεν επετεύχθη, γιατί «όλοι ήθελαν επανάληψη των εκλογών εις βάρος του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ άντεξε». Θύμισε την πρότασή του για συνεργασία και με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά ώστε η κυβέρνηση να έχει ακόμα πιο προοδευτικό πρόσημο, κάτι στο οποίο αρνήθηκε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πήγαν σε συνεργασία με τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ, χωρίς να γίνουν και πάλι δεκτές οι προτάσεις του για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Θύμισε ακόμα το πώς το ΠΑΣΟΚ κράτησε όρθια την κυβέρνηση στην κρίση της ΕΡΤ και δήλωσε ότι και τώρα είναι εδώ, εκφράζοντας την επιθυμία η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία.

«Μπορεί να μην πετύχουμε τον στόχο μας και η χώρα να πάει σε πρόωρες εκλογές», είπε, σημειώνοντας ότι κανείς δεν τις θέλει στην πραγματικότητα, ακόμα και αν ψηφίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Πώς θα κυβερνηθεί η χώρα; Από αυτοδύναμη κυβέρνηση; Τίνος κόμματος; από συνεργασία; Ποιων;», αναρωτήθηκε, δηλώνοντας βέβαιος ότι μόνο η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να δώσει λύση. «Δεν θα είμαστε συμπληρωματική δύναμη. Θέλουμε να επανέλθουμε. Νομίζετε ότι είναι δύσκολο; Είναι εξίσου εύκολο και δύσκολο», είπε…

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τυχόν πρόβλημα συνοχής του ΠΑΟΣΚ στο εξής ενόψει κρίσιμων ψηφοφορίών στη Βουλή, πάντως, στον απόηχο των όσων συνέβησαν την προηγούμενη Δευτέρα στο Ζάππειο, ο κ.Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει βουλευτής που να ανήκει στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δήλωσε ότι προτιμά έναν Πρόεδρο με προοδευτική πορεία, αλλά άφησε να εννοηθεί πως δεν θα είχε πρόβλημα στην περίπτωση εκλογής Προέδρου από τον συντηρητικό χώρο, αναφερόμενος και στην καλή θητεία του Κωστή Στεφανόπουλου στο παρελθόν.

Αποφεύγοντας να μιλήσει για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε πάντως πως δεν αισθάνεται καμία απειλή από κανέναν και σε τίποτα, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. «Υπάρχει χώρος για όλους, για τους πάντες. Έναν όρο έθεσα: να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ στο παραβάν», είπε, διευκρινίζοντας ότι δεν υπονοεί πως υπάρχει κάποιος που δεν ψηφίζει και μιλώντας για το αυτονόητο, με αναφορές μάλιστα στον Γκράμσι και όσα έλεγε ότι «επαναστατικό είναι το αυτονόητο»…

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria