Τράπεζα Πειραιώς: Μόνο η αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους θα φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα

Αρχική » Διάφορα » Τράπεζα Πειραιώς: Μόνο η αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους θα φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο μοναδικός δρόμος για να επιστρέψει η ανάπτυξη και οι ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα είναι να υπάρξει μια αναδιάρθρωση του χρέους για τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες. Αυτό αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος.

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg σημειώνει πως η Ελλάδα χρειάζεται ιδιωτικές επενδύσεις προκειμένου να υπάρξει ένας ενάρετος κύκλος ανάπτυξης, καθώς η ιδιωτική κατανάλωση και οι δημόσιες επενδύσεις δεν μπορούν να ανακάμψουν σύντομα. «Δεν θα προκύψουν επενδυτικές ευκαιρίες εκτός εάν υπάρξει και ουσιώδης και βιώσιμη αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις εξεταζόμενες από την κυβέρνηση προτάσεις για το χειρισμό των επισφαλών δανείων ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς είπε πως «οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή αποτελούν ένα σημαντικό, θετικό βήμα».

O Άνθιμος Θωμόπουλος

Αναφερόμενος σε πρωτοβουλίες που δυνητικά θα μπορούσαν να βοηθήσουν πρόσθετα να τονωθεί η ανάπτυξη ο κ. Θωμόπουλος τόνισε πως «ένα στοχευμένο επενδυτικό πρόγραμμα από τον επίσημο τομέα της ευρωζώνης, με τη συμμετοχή δημόσιων τραπεζών θα βοηθούσε επίσης στην προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα».

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια