Προσλήψεις στους δήμους και στις περιφέρειες - OlaDeka

Προσλήψεις στους δήμους και στις περιφέρειες

1.130 προσλήψεις στην αυτοδιοίκηση μέχρι τα τέλη του 2014. Θα διοριστούν 450 μόνιμοι ΠΕ και ΤΕ εκπαίδευσης που θα επιλεγούν από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.

Προσλήψεις 1.130 εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι το τέλος του 2014 έχουν προγραμματιστεί από το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες των δήμων και των περιφερειών της χώρας, στις οποίες θα δοθεί προτεραιότητα σε επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

Από το σύνολο των προσλήψεων οι 450 αφορούν μόνιμο προσωπικό και οι 680 αφορούν συμβασιούχους

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους από το σύνολο των προσλήψεων οι 450 αφορούν μόνιμο προσωπικόκαι οι 680 αφορούν συμβασιούχους εκ των οποίων οι 500 μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και οι 180 που θα χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι 450 θέσεις του μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών που έχει εγκριθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα αφορούν επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από το 2008 και μόνο για τις κατηγορίες πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης. Συνολικά έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα από το ΑΣΕΠ για προηγούμενους διαγωνισμούς που αφορούν 1.182 επιτυχόντες των κατηγοριών πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης εκ των οποίων θα επιλεγούν 450.

Αφορούν επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από το 2008 και μόνο για τις κατηγορίες πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης

Η κατανομή των 450 θέσεων θα γίνει σε συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με τους δήμους και τις περιφέρειες στην βάση των αναγκών σε εξειδικευμένο προσωπικό που έχει κάθε ΟΤΑ. Από κοινού θα εντοπίσουν τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό και κατόπιν θα προκηρύσσεται εσωτερικός διαγωνισμός ανά δήμο μόνο για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠπροκειμένου να μοριοδοτηθούν και να επιλεγούν οι καλύτεροι για την κάλυψη των θέσεων.

Στις ειδικότητες του μόνιμου προσωπικού εντάσσονται το προσωπικό των παιδικών σταθμών, αρχιτέκτονες, οικονομολόγοι και λογιστές, προσωπικό πληροφορικής, επόπτες δημόσιας υγείας, κτηνίατροι, γιατροί, κοινωνιολόγοι, γεωπόνοι και μηχανολόγοι- ηλεκτρολόγοι.

Παράλληλα αναμένεται η έγκριση για 180 συμβασιούχουςστους οποίους αναμένεται να συμπεριληφθούν και οι γιατροί εργασίας στους ΟΤΑ καθώς και 500 συμβασιούχοι από το ΕΣΠΑ εκ των οποίων η πλειονότητα θα αφορά προσωπικό βρεφονηπιακών σταθμών. Σε κυβερνητική σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Εσωτερικών Γ. Ντόλιος και Εργασίας Β. Γκεκέρογλουαποφασίστηκε να χρηματοδοτηθεί από εθνικού πόρους η φιλοξενία επιπλέον 10.000 παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανάγκες για την απασχόληση εξειδικευμένου προσωπικού.

Συνολικά από τις αρχές του έτους έχουν δοθεί εγκρίσεις για 11.556 συμβασιούχους στους δήμους εκ των οποίων 935 χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, 3.724 από το ΕΣΠΑ με προτεραιότητα τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τις κοινωνικές υπηρεσίες και 6.897 για τις υπηρεσίες καθαριότητας και τομείς όπου οι πολίτες καταβάλουν αντίτιμο όπως για παράδειγμα τα ωδεία.

Στους δήμους απασχολούνται και επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ως συμβασιούχοι έως ότου οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών από την ανεξάρτητη αρχή οπότε και θα τροποποιηθεί η σύμβασή τους σε αορίστου χρόνου. Στα σχέδια του υπουργείου Εσωτερικών είναι για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους, που εργάζονται αξιοποιώντας διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, να προχωρήσει στην τροποποίηση των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου αλλά να μην θεωρηθούν νέες προσλήψεις καθώς ήδη μισθοδοτούνται από τους ΟΤΑ.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria