Η ΟΝΝΕΔ για τον καστοριανής καταγωγής αντιπρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων και το σόου στον Όλυμπο

Αρχική » Διάφορα » Η ΟΝΝΕΔ για τον καστοριανής καταγωγής αντιπρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων και το σόου στον Όλυμπο

Η ΟΝΝΕΔ για τον καστοριανής καταγωγής αντιπρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων και το σόου στον Όλυμπο

“Οι ανιστόρητοι καπηλευτές κάνουν ζημιά στον εαυτό τους”
Την ώρα που η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθεί με δέος, συγκίνηση και θαυμασμό την πορεία των ανασκαφών στην Αμφίπολη για την αποκάλυψη του περιεχομένου του Τύμβου Καστά, εύρημα που επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την πραγματική ιστορική ταυτότητα της Μακεδονίας, οι Σκοπιανοί συνεχίζουν τις προκλήσεις, κάνοντας επίδειξη του στυγνού και ισοπεδωτικού εθνικισμού τους.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων και πρώην υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι ποζάρει στην κορυφή του Ολύμπου κρατώντας τη σημαία με το Αστέρι της Βεργίνας και δημοσιεύοντας την φωτογραφία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ανιστόρητοι Σκοπιανοί κάνουν κατάχρηση εθνικών συμβόλων που ανήκουν στην Ελλάδα. Ωστόσο, είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο όταν σε τέτοιες πράξεις αλυτρωτισμού προβαίνουν θεσμικοί εκπρόσωποι του κρατιδίου των Σκοπίων, αφού το μόνο που καταφέρνουν έτσι είναι να τροφοδοτούν σοβινιστικές ιδεοληψίες και να δυναμιτίζουν συνεχώς τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών.

Με τη στάση τους αυτή, δεν βλάπτουν την Ελλάδα αλλά τους εαυτούς τους, καθώς τέτοιες ενέργειες αντιβαίνουν στους όρους ομαλής γειτνίασης μεταξύ των δύο χωρών. Η ελληνική πλευρά αλλά και ο ελληνικός λαός έχουν θέσει τις κόκκινες γραμμές όσον αφορά στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά εκείνοι, όπως δείχνουν, δυσκολεύονται να το αντιληφθούν.

Καλούμε λοιπόν όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν το γεγονός. Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι ένα από τα κορυφαία ζητήματα εθνικής εξωτερικής πολιτικής και για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι να καταθέσουν ξεκάθαρα τη θέση τους πάνω σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση, το πολιτικό σύστημα οφείλει να είναι ενωμένο, υπηρετώντας πέρα και πάνω από όλα τα εθνικά μας συμφέροντα.

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια