Κάθε μήνα και μια φοροαπαλλαγή - OlaDeka

Κάθε μήνα και μια φοροαπαλλαγή

Κάθε μήνα και μια φοροαπαλλαγή

Του Σπύρου Δημητρέλη
Σχέδιο για συνεχείς θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της φορολογίας έχει εκπονήσει η κυβέρνηση. Πρόκειται για το μέτωπο που έχει “ματώσει” την εικόνα της κυβέρνησης στα μάτια της κοινωνίας και εκεί θα πέσει και το μεγαλύτερο βάρος τους επόμενους πολύ κρίσιμους μήνες, πολιτικά και οικονομικά, μέχρι τις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Το μοντέλο που θα ακολουθηθεί, είναι αυτό που φανέρωσε η αιφνιδιαστική κατάθεση της τροπολογίας για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. «Ο πρωθυπουργός έχει στο συρτάρι του έτοιμες και κοστολογημένες από το οικονομικό επιτελείο όλες τις φοροαπαλλαγές που έχουν σχεδιαστεί. Κάθε εβδομάδα θα βγάζει και μια και θα την καταθέτει στη βουλή προκαλώντας θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της φορολογίας», λέει κυβερνητική πηγή στο Capital.gr.

Και οι φοροαπαλλαγές που έχει συγκεντρώσει ο πρωθυπουργός στο γραφείο του είναι πολλές. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη για τη νέα ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης χρεών προς το δημόσιο. Θα προβλέπει έως και 100 δόσεις, καθώς και ένα πολύ μεγάλο μπόνους για όσους προχωρήσουν σε εξόφληση του χρέους τους εφάπαξ, δηλαδή μεγάλη έκπτωση από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Η λίστα με τις ελαφρύνσεις που ακολουθούν είναι μεγάλη. Μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση του τεκμηρίου διαβίωσης ΙΧ, μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, μείωση των φορολογικών συντελεστών του εισοδήματος φυσικών προσώπων, παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% στην εστίαση και το 2015 κ.ά.

Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη στο κυβερνητικό επιτελείο ορισμένες διατάξεις μείωσης των φόρων να κατατίθενται ενώ θα βρίσκεται στην Αθήνα η τρόικα προκειμένου να μεταδίδεται στην κοινωνία το μήνυμα ότι σταδιακά η οικονομική πολιτική αυτονομείται από τους δανειστές.

capital.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria