Μάκης Λαγγιώτης: Μεγάλος χαμένος της Ρωσο-Ουκρανικής κρίσης η γούνα… - OlaDeka

Μάκης Λαγγιώτης: Μεγάλος χαμένος της Ρωσο-Ουκρανικής κρίσης η γούνα…

Μάκης Λαγγιώτης: Μεγάλος χαμένος της Ρωσο-Ουκρανικής κρίσης η γούνα…

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται δεκάδες Έλληνες γουναράδες, λόγω της Ρωσο-ουκρανικής κρίσης, η οποία εκτός από το μεγάλο πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό, την αγορά ακινήτων της Χαλκιδικής και άλλα προϊόντα έχει αφήσει το στίγμα της και στην ελληνική γουνοποιία.

Οι γουναράδες της Καστοριάς μετρούν ήδη απώλειες δεκάδων εκατ. ευρώ, ενώ δεν θέλουν καν να σκέφτονται την επέκταση του Ρωσικού εμπάργκο και στη γούνα. Οι συμπολίτες μας γουνοποιοί δηλώνουν πως πιθανή εισαγωγή της ελληνικής γούνας στη λίστα των προϊόντων που έχει απαγορεύσει η ρωσική κυβέρνηση, θα φέρει την καταστροφή σε έναν από ελάχιστους ελληνικούς κλάδους που φαίνεται να αντέχει στην κρίση.
Από τον Φεβρουάριο είχαμε χτυπήσει το καμπανάκι

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών, όπως δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ κ. Μάκης Λαγγιώτης, , από το Φεβρουάριο του 2014 βλέποντας τα προβλήματα που δημιουργούνται σε σχέση με τη Ρωσία, απέστειλε επιστολές προς την Ελληνική Κυβέρνηση και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χτυπώντας μάλιστα το καμπανάκι ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαταραχθούν οι σχέσεις γιατί θα πλήξουν τον τουρισμό και την γουνοποιία.

Μάλιστα, από τις αρχές Απρίλη, πριν ακόμη βγουν στη επιφάνεια τα μεγάλα προβλήματα με την Ουκρανία, ο σύνδεσμος απέστειλε ξανά έγγραφα προς διάφορα υπουργεία ζητώντας να προσέξουν πολύ, ώστε ο γουνοποιητικός κλάδος να μην ταχθεί μέσα στα μέτρα τα οποία τότε προδιαγραφόταν ότι θα παρθούν από την Ε.Ε . Επιστολή απέστειλε και στον πρωθυπουργό, ενώ άμεσα συμμετείχε και σε δύο συνεδριάσεις που έλαβαν χώρα στο υπουργείο εξωτερικών για τον αποκλεισμό των προϊόντων.

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα, η σεζόν δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Όσο οι μέρες περνάνε και προχωρούμε μέσα στη σεζόν τα πράγματα χειροτερεύουν, γιατί οι προσδοκίες ήταν πολύ πιο μεγάλες. Το πρόβλημα είναι ότι οι Ρώσοι αριθμητικά είναι λιγότεροι από άλλες χρονιές, αλλά ποιοτικά έχουν περίπου 50% μειωμένη δύναμη σε σχέση με πέρυσι. Όλο το κλίμα στη Ρωσία δημιουργεί μια αρνητική ψυχολογία, ανασφάλεια και φοβία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓ, κ. Μάκης Λαγγιώτης .

Οι προσδοκίες μας δεν αποδείχθηκαν ευνοϊκές

Σύμφωνα πάντως με επαγγελματίες του κλάδου, η κρίση στη Ρωσία, που είναι παραδοσιακά ο μεγαλύτερος πελάτης της ελληνικής γούνας, αναμένεται να επιφέρει απώλειες στις εξαγωγές ετοίμων ενδυμάτων κατά…

Ολόκληρο το άρθρo στη Νέα Καστοριά που κυκλοφορεί

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria