ΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΣ:Εκλογές προ των πυλών! Αρχίζει η πιο σκληρή προεκλογική περίοδος - OlaDeka

ΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΣ:Εκλογές προ των πυλών! Αρχίζει η πιο σκληρή προεκλογική περίοδος

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ μου επιβεβαίωσε πλήρως την αίσθηση που είχα εδώ και αρκετό καιρό ότι έχει ήδη ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος. Το πόσο μακρά θα είναι αυτή η περίοδος θα κριθεί από το ποιο σενάριο θα επιλέξει ο κ. Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός ήταν πολύ φειδωλός στις υποσχέσεις του και θα έλεγα ότι εκφώνησε μια πολύ συντηρητική ομιλία από το βήμα της ΔΕΘ. Γιατί όμως; Τι στ’ αλήθεια είναι αυτό που εμπόδισε τον κ. Σαμαρά να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να κάνει την ανατροπή;

Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι αφ’ ενός οι δανειστές δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο χαλάρωσης και αφετέρου υπάρχουν βασικά ζητήματα τα οποία πρέπει να κλείσουν άμεσα. Επι της ουσίας ο κ. Σαμαράς επιχείρησε από την Θεσσαλονίκη να κερδίσει πολιτικό χρόνο. Γιατί περιμένει εναγωνίως να δει τι θα γίνει με τα έσοδα του κράτους -στο αμέσως χρονικό διάστημα- αλλά και να έχει ξεκαθαρισμένη άποψη για το χρέος. Μια άποψη η οποία θα διαμορφωθεί οριστικά μετά τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ουάσιγκτον στις 14 και 15 Νοεμβρίου.

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη η ακανθώδης υπόθεση συλλογής ψήφων για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Η υπόθεση αυτή πάντως δεν φαίνεται να πηγαίνει και πολύ καλά. Κατά συνέπεια, αφού φυσικά την πορεία της υπόθεσης γνωρίζει άριστα ο πρωθυπουργός, είναι βέβαιο ότι ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει για μια τελευταία φορά περί τα τέλη Δεκεμβρίου να πείσει τον κ. Τσίπρα να συναινέσει στην εκλογή προέδρου. Εάν και σε αυτή την προσπάθεια ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν φαίνεται διατεθειμένος να συμφωνήσει τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι ο πρόεδρος της Κυβερνήσεως θα προκηρύξει εκλογές.

Στο μεταξύ υπάρχουν ακόμα δυο σενάρια τα οποία έχει στο μυαλό του και επεξεργάζεται ο κ. Σαμαράς. Να αναλάβει πρωτοβουλίες νωρίτερα του αναμενομένου και να θέσει προ των ευθυνών του τον κ. Τσίπρα. Το δεύτερο σενάριο το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον επεξεργάζονται οι στενοί του συνεργάτες. Να γίνει η απόπειρα εκλογής προέδρου και αν δεν ευοδωθεί να διαλυθεί η Βουλή με ευθύνη της Αντιπολίτευσης και να προκηρυχθούν τότε εκλογές.

Συνεπώς το διάστημα που θα διανύσουμε, θα ζήσουμε μια πολύ σκληρή προεκλογική περίοδο.

newpost
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria