Μήνυμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ για την έναρξη της σχολικής χρονιάς - OlaDeka

Μήνυμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στην έναρξη αυτής της καινούριας σχολικής χρονιάς, σας απευθύνω τις πλέον εγκάρδιες και θερμότατες ευχές μου, που γίνονται συγχρόνως και προσευχές για τον καθένα σας ξεχωριστά. Πρωτίστως, στους αγαπητούς μου εκπαιδευτικούς, στους γονείς σας, ιδιαιτέρως δε, σε εσάς, την μαθητιώσα νεολαία της πατρίδος μας, που είστε η ελπίδα του μέλλοντος του τόπου μας. 
Και μαζί με αυτές τις ευχές, μία λέξη βγαλμένη από την εμπειρία ενός μεγάλου: του Αποστόλου των Εθνών και φωτιστού της πατρίδος μας, Παύλου. Αυτή η μία λέξη, είναι ταυτόχρονα ένα μήνυμα, ένα σάλπισμα, μία ευχή και μία προτροπή….

«Καταρτίζεσθε» (Β’ Κορ, ιγ΄ 11).
Α. Το ρήμα «καταρτίζομαι» παράγεται από το «άρτιος», που σημαίνει πως κάτι γίνεται τέλειο, γίνεται κατάλληλο προς χρήση, αφού προηγουμένως διορθωθεί και ετοιμασθεί. Καταρτίζομαι δηλαδή σημαίνει: Εργάζομαι, αγωνίζομαι, γίνομαι καλύτερος, τιμιότερος, αληθινός, συνεπής, ειλικρινής, χρήσιμος, ωφέλιμος για όλους τους ανθρώπους.
Β. Καταρτίζομαι, όχι απλώς στη θύραθεν παιδεία που με απλοχεριά σας παρέχει η πολιτεία, γεμίζοντάς σας με γνώσεις. Διότι πολλές φορές, αν δεν προσέξετε, αυτές οι γνώσεις οδηγούν στη θεοποίηση της λογικής, στην ανάπτυξη του εγωισμού και στην απολυτοποίηση του συμφέροντος. Καταρτίζομαι σημαίνει, ότι επικοινωνούμε με τον Χριστό και με το μυστικό Του σώμα, που είναι η Εκκλησία μας. Έτσι αποκτά νόημα η ζωή και μπορούμε να ζήσουμε στη γη μας, έχοντας ως προοπτική την Βασιλεία των Ουρανών. Γιατί απλούστατα άνθρωπος, δεν είναι όποιος έχει χέρια και πόδια, σύμφωνα με τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, ούτε όποιος διαθέτει ισχυρή λογική, αλλά άνθρωπος είναι αυτός ο οποίος ασκεί την αρετή με ευσέβεια και παρρησία.
Με αυτές τις σκέψεις, που είναι βγαλμένες μέσα από την καρδιά μου, σας εύχομαι στο ξεκίνημα της καινούριας χρονιάς, να έχετε πρωτίστως το αγαθό της υγείας, αλλά και δύναμη και πλούσιο φωτισμό με την Χάρη του Θεού.
Καλή χρονιά παιδιά μου αγαπητά και φίλοι μου αγαπητοί.
Καλό κουράγιο σε όλους, στις απαιτητικές ημέρες που ζούμε.
Με θερμές ευχές και πολύ αγάπη

Ο ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria