Ραγδαίες εξελίξεις για τις καταγγελίες Λαγκάρντ και Τσίπρα που μίλησαν για απειλές κατά της ζωής τους

Αρχική » Διάφορα » Ραγδαίες εξελίξεις για τις καταγγελίες Λαγκάρντ και Τσίπρα που μίλησαν για απειλές κατά της ζωής τους

Ραγδαίες εξελίξεις για τις καταγγελίες Λαγκάρντ και Τσίπρα που μίλησαν για απειλές κατά της ζωής τους

– Οι εισαγγελικές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν έρευνα για τις καταγγελίες για απειλές
– Η Κριστίν Λαγκάρντ είχε μιλήσει με νόημα για τον ναυτιλιακό τομέα που δεν πληρώνειφόρους
– Ανάλογες καταγγελίες ότι απειλήθηκε η ζωή του είχε κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ
– Ο υπουργός Δικαιοσύνης έστειλε επιστολή στη κα Λαγκάρντ για τα όσα υποστήριξε ώστε να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές

Η αποκάλυψη της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για τους έλληνες φοροφυγάδες, αλλά και οι ανάλογες καταγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα έχουν προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατάξουν τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Συγκεκριμένα, οι εισαγγελικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατάξουν ή όχι προκαταρκτική έρευνα τόσο για την επίμαχη αναφορά της κ. Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στους Financial Times, για απειλές κατά της ζωής της, όσο και για τις ανάλογες απειλές, που, όπως κατήγγειλε, δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ έκανε λόγο για απειλές που δέχτηκε και εκείνος.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, απέστειλε επιστολή στην κ. Λαγκάρντ με την οποία της ζητάει περισσότερες πληροφορίες για το επίμαχο θέμα, προκειμένου οι ελληνικές Αρχές να μπορούν να προχωρήσουν σε νόμιμες ενέργειες.

Στη συνέντευξή της η Κριστίν Λαγκάρντ της στους Financial Times άναψε φωτιές καθώς είπε πως όταν μίλησε για τους Έλληνες φοροφυγάδες δέχθηκε απειλές για τη ζωή της και μάλιστα εξαιτίας αυτών των απειλών, αυξήθηκε η φρουρά της.

Μάλιστα, μιλώντας με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως “καλύτερα να μην πω πολλά, γιατί όπως ξέρετε στο παρελθόν όταν μίλησα για τους Έλληνες και τους φόρους τους, έλαβα απειλές για τη ζωή μου”.

Ωστόσο, η Κριστίν Λαγκάρντ δεν έμεινε σε αυτό και συνέχισε και αναρωτήθηκε με νόημα: “Αλλά πληρώνει στα αλήθεια τους φόρους τους ο ναυτιλιακός τομέας; Οι άλλοι; Δεν νομίζω”. Με τη φράση αυτή η Κριστίν Λαγκάρντ ουσιαστικά εξέφρασε την πεποίθηση πως οι παραπάνω δεν πληρώνουν τους φόρους τους στην Ελλάδα.

newsit
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια